Dundika - édibédi méregzsák
Fél éve van meg a kisautó, külföldről hoztuk be, garantáltan 20,000 km volt benne. A fogyasztása csodálatos, 4,3-4,8 között mozgunk, ez utóbbi a városi fogyasztás,(tényleg!!!) néha még most is nehéz elhinni, pedig nem nagymamásan szoktam vezetni, néha beesik egy-egy gyorsulás mással, vagy csak kemény nekitaposás. Gyorsulásról jut eszembe, nagyon harapós kis dög, és ami kéjes élvezetet ad, az az, hogy nincs külső jele annak, hogy dízel lenne a babám (nincs fent a logo) így mindenki azt hiszi, egy literes benzines, és állandóan koppanak, mikor kiderül, hogy de nem:-) Egyik nap egy TS sporttárs próbált lenyomni, és meg kell mondanom, nem sikerült neki, csak a legvégén, akkor is vagy 30 centivel, ezen én is meglepődtem, mert azért az mégiscsak 1,5-ös, és sport verzió, de hát ez van. Még jó, hogy nem olyanom van, mert az ideg enne, hogy egy sima dízel ugyanúgy megy, és fele annyit eszik:D Kb 160-170-ig egész jól megy, de ekkor már menetzajos szegény, 180 felé nem mertem neki nyomni, nehogy kiessen a motorja vagy felrobbanjon a fordulatszámmérő, végül is nem erre tervezték szegényt:-) Ezen a 160 körüli sebességen még egész jó a komfortérzet benne. Egy szóval: imádom, mert jól megy, keveset fogyaszt, mindenhol elfér, és tök jól lehet vele parkolni. Hosszú úton még nem voltam vele, úgy gondolom, inkább városban, rövid és közepes távon kényelmes igazán.
Ha cserére szorul a későbbiekben, szinte biztos, hogy Toyota lesz (esetleg Mazda) és dízel... De egyelőre még nagyon meg vagyok elégedve vele.
- Mivel még csak pár hónapja van nálam, meghibásodás nem volt rajta (bár maga a kocsi nem új), mikor meg lett véve, természetesen le lett ellenőrizve minden rajta, nagyon nem kellett javítani semmit...
Emil Frey - teljesen rendben volt minden. Nem adok 10 pontot, nehogy elbízzák magukat:-)
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | – | Következő autója? | Toyota |