A kilométerbajnok Pisztácia(zöld)
Szóval, 1999 tavaszán a Lurdy házban sétálva csorgattam a nyálam a kiállított legújabb fejlesztésű Toyota kisautóra a Yarisra. Mondván, hogy soha nem lesz ilyen autóm (egy 85-ös Civicet használtam), de őszre sínre került az életem és lehetőségem nyílt egy zsír új 0 km-es autó vásárlására. Természetesen a Yarist választottam. Valószinűleg ennek hatására az európai autós újságírók meg is szavazták az év autójának. És a Toyota nem okozott csalódást. Három évig folyamatosan használtam, ez alatt belegyűrődött 100 ezer km. Akkor szegény visszaminősült második autóvá mert a Toyota park bővült egy kombi Corollával (most cseréltem le egy újra mert abba is beleszaladt a 140000 km).
motor: Az ezres VVti maga a tökély, csendes, keveset fogyaszt és hosszabb utakra is alkalmas (persze nem 5 sumó birkózóval), és nagyon megbízható.
utastér: Dizájnos formák kopogós műanyagból. Viszont így nagyon jól tisztítható. 4-en kényelmesen elférünk benne (180 cm felettiek)
műszerfal: kvarcjáték a 80-as évekből, de nekem nagyon bejött
futómű: szerintem jó, budapesti használatot is egész jól bírják.
szervíz, költségek: a kötelező penzumok (15e km) kb 20.000 Ft-be kerültek, a vízpumpát és a lengéscsillapítókat is 30000 körül cserélték munkadíjjal együtt. Szerintem korrekt árak.
7,5 év után megadta magát az akkumulátor (új: 10000 Ft.) majd eltört a kipufogó (hegesztés: 5000 Ft.)
Az új aksi 1 hét állás után elhervad, de ez nem az autó hibája.
Mivel az autó nem központi záras a hátsó ajtó zárja rendszeresen eltömődik, de a kontakt spray segít rajta.
A műszaki vizsgán is sikerült mindenféle extra felkészítés nélkül simán átmennie
- Vízpumpa (100000 km), fékbetét (120000 km), hátsó lengéscsillapító (135000 km) Akkumulátor (150000)
Emil Frey
Soroksári kis maszek