Autók » Toyota » Yaris (1999)

Yaris 1.0

A feleségem ilyet akart!

A kocsit pár hete vettük, 2. autónak. Természetesen a feleségem vezeti, de azért már én is beültem párszor. Egy csomó tipust megnéztünk de hiába, a feleségem csak ilyet akart. Abban igaza volt, hogy tényleg lényegesen magasabb a vezet?i pozició, jól kilátni bel?le. A kocsi beltere elég igénytelen szerintem, de hát ezt nem családi autónak tervezték. Tipikus, n?i, városi autó!!!! Ezt is várja t?le mindenki, nem arra tervezték, hogy sztrádán száguldozzunk vele 150-nel, bár nem is tudom menne-e annyit.
A fékek egy komoly autó fékjeihez viszonyítva viccesek. Én el?ször majdnem összetörtem, már azt hittem sosem áll meg.
Az ablaktörl? lapátokat nem tudom hol gyártatja a Toyota, de valami elképeszt? gyenge, gagyi min?ség?ek. Nyikorogva törölt, de eszméletlen csikosan. Már a kukába helyeztem, és vettem rá újat, de nem gyárit. A kocsit úgy adták át, hogy kb. volt benne 1 dl ablakmosó folyadék. Hát igen...Ungarn!!!!!
Eddig semmi hiba, (szép is lenne) bár néha, ha vezetem, hallok valami rezonációt a bal oldalról menet közben. Még várok vele, mert lehet a hideg miatt van.
Az els? tankolás után 8,2 volt az átlagfogyi, ezt elég durvának tartom egy ezres motortól. Igaz a városból ki sem jött, de akkor is. Remélem javulni fog, mert akkor megy a háztól ha ennyit eszik.
Összességében : Második autónak tudom javasolni, els?nek semmi képpen!!! Az osztályzatokat úgy adtam, mintha a feleségem töltötte volna, hiszen ? szereti, végül ? akart ilyet.
Hát durván eltelt másfél év........Ezek után a tapasztalatok: A fogyasztás sajnos nem igazán változik, 8 alá ritkán megy. Ez akkor is sok, ha ki sem megy a városból egy ezres, és aránylag könnyű kocsitól. Én elhiszem, és tapasztaltam is, hogy 90-100-as tempónál jól eszik, de könyörgöm....ilyen tempó mellett még egy zil is jól eszik. 0 fok körüli hidegindításnál furcsa zajok jönnek a motortérből, ami 20-30mp után elmúlik. Hidegebb ill melegebb időben nem. A szervíznek persze lövése sincs, pedig egyszer otthagytam 2 napra. De olajat kiválóan tudnak cserélni, csak az a baj, hogy az nem szakmunka.A belső műanyagok nyikorognak, elég gagyi minőségűek, sérülékenyek. Mondjuk egyik barátom avensisében hasonlóan viselkednek a müanyagok, pedig az 6 mill.feletti autó. Hát ez lenne a toyota minőség.....Röhej..Összeségében szerintem kategóriájában a leggyengébben összerakott autó, a legszarabb anyagokkal. Akik ezt az autót istenítik, komolyan miből ülhettek át??? Szóval csalódás a számomra, a feleségem persze továbbra is szereti. Aki yarison gondolkodik, (az újon is) annak azt tanácsolnám vegyen mást. Nagyon túl van ez lihegve nálunk, de vajon nyugat-európában miért csak elvétve látni?? Elgondolkodtató.

- -

Fenntartási költség (6) Évjárat 2005
Előző autója? Következő autója? poló,corsa, a merci,
Verdikt (4.9/10)

Toyota Yaris 1999 (2005 - 2005)