Autók » Toyota » Yaris (1999)

Yaris 1.0 Linea Terra

A család japán hű szolgája

2001ben megvettük életünk első új autóját egy 998 cm3-es alapfelszereltségű Yarist. Az egész család imádta, pici autó, de 2 felnőtt 2 gyerekkel és sok pakolási leleménnyel megjártuk vele Horvátországot többször, Görögországot, Montenegrót, Franciaországot, nem bálnamercis kényelemben, hatalmas hátsó lábtérrel ugyan, de a gyerekeknek egy szava sem volt. (később, mikor a fiam megnyúlt a hátsó ülésre szorította az anyját a hosszabb utakon azért :) ) A kis Yaris remekül kezelhető kis autó, szuper váltóval és a városban fürge kis jószág tud lenni, ha sietős az ember dolga :) Mindkét gyerek rajta tanult meg vezetni, és az oktatói Renault után azt mondták egy élmény volt átülni bele.

Az autó még a Japánban gyártott 4 hengeres verzió volt, talán ennek is köszönhető, hogy 204.000 km megtétele alatt semmilyen probléma nem merült fel vele, féktárcsa/betét, szűrők, olajok cseréjén kívül soha nem kellett cserélni rajta semmit, és ennyi futás után sem nyikorgott, nyüsszögött semmi, csak tette a dolgát csendben, hűségesen, kis étvággyal.

Sajnos a szolgálata véget ért, mert egy telefonáló hölgy nem adta meg az elsőbbséget, és jobbról telibe kapta, majd balról egy betonoszlop, kerítés kidöntése után egy udvaron kötött ki. Utolsó tette a feleségem megvédése volt, aki karcolás nélkül szállt ki belőle. Sajnos gazdasági totálra vette a biztosító, de egy biztos, az utódja egy japán gyártású ikertestvér lesz.

- -

Toyota Tromf Kecskemét

Toyota M&F Kecskemét

Fenntartási költség (10) Évjárat 2000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 204123
Előző autója? Tercel Következő autója? Yaris
Verdikt (9.6/10)

Toyota Yaris 1999 (2005 - 2005)