Autók » Toyota » Yaris (1999)

Yaris 1.3 VVT-i

A célnak megfelel

Mielőtt autót vettem volna sok mindenkivel megvitattam a témát, mindenki mást ajánlott. Ami tetszett külsőre az megbízhatatlannak bizonyult. A Yaris meg se fordult a fejembe egészen addig míg el nem olvastam a népítéletet. Akkor tudtam csak ezt vehetem mert nekem a megbízhatóság a legfontosabb, nem szeretek autószerelőhöz járni, valahogy nem bízom bennük:-) Hondára meg nem volt pénzem.
Magánszemélytől vettem a gépet a kereskedőkbe se bízok:-) Nem bántam meg mert nekem egy kis, városi autó kellett és ez az. Használat során azért találkoztam egy-két bosszantó dologgal de lehet ezek csak nekem jelentenek problémát. Azért azt hozzá kell tennem, hogy teherautót vezettem előtte 2 évig és abból ültem bele ebbe a kisautóba. Szóval ami nem tetszenek, hogy bal kanyarba az A oszlop belelóg látótérbe és pont kitakarja az utat. Mindig hajolgatnom kell, hogy lássam hová kanyarodok. Még nem tettem fel senkit a motorháztetőre de ami késik nem múlik:) A futóműve szerintem kicsit fapados de lehet azért mert nem a gyári gumikkal fut. A fogyasztásával sem vagyok megelégedve de tudom azért eszik ennyit mert szinte mindig szivatón megy. A belső tér elmegy, engem nem is igazán érdekel. Vezetni szeretem a Yarist bár nem tapasztalom azt a hatalmas erőt amit olvastam róla. Párszor mentem vele autópályán, elég jól megy arra nincs panasz. A városba nem szoktam száguldozni mert drága mulatság ha elkapnak és erre a célra van egy 90 lovas Honda motorom is amivel kiélem minden sebességgel és gyorsulással kapcsolatos igényemet:-)
Nekem tényleg csak az számít, hogy elvigyen A-ból B-be és ne álljon meg. Ebben bizony nincs hiba. Még semmi komoly nem ment tönkre, tízezrenként cserélem az olajat benne, gondozom, ápolom ahogy egy motoros a motorját is!
Még valami ami nagyon zavar és nem tudom megszokni főleg a teherautó után, hogy nem látom se az elejét se az oldalát se a végét. A tükrök csalnak az egyik kicsinyít a másik nagyít és kilátni nem lehet belőle. Néha azon gondolkodom mikor bénázok, hogy teherautóval már rég megoldottam volna a helyzetet. Azt valahogy éreztem hiába volt háromszor ekkora.
Összeségében szerintem jó kis autó, jó a váltó, a menetstabilitás, nekem kényelmes is, vezethető de érzelmek nem kötnek hozzá (a motoromért embert is ölnék).
Márkaszervíz közelébe se jártam még szóval arról nem tudok nyilatkozni.

- Csak a helyzetjelzők égte ki.

Ismerős csinálja de csak olajcsere stb.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2003
Előző autója? teher Következő autója? Avensis
Verdikt (7.1/10)

Toyota Yaris 1999 (2005 - 2005)