A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Toyota » Verso (2013)

Verso 1,6 D4D 

Az ítélet értékelése
-nincs még értékelés

Megbízható fuvaros

Szöveges ítélet

2016 áprilisában vásároltuk újonnan.Ez már a sokadik Toyotánk, volt régi benzines Avensis,(aztán egy "félrelépés" Touran alig egy évig)aztán Corolla és egy újabb Avensis.Ezek után ez az első új autónk.Mindenképp dízelben gondolkodtunk, mert külföldön dolgozom, és beleszalad évi 40-50 ezer között. Családi kellett, mert öten vagyunk, a Rav 4 azért túlzás lett volna, mert 80 százalékban egyedül használom.Más típus nem jött szóba, egyszerűen a Toyotában bízom, nyilván az eddigi jó tapasztalatok miatt.
Activ trend felszereltségű az autó, ami számunkra bőven elég.Tempomat, digit klíma,ülésfűtés ütközésvédelem, sávelhagyásfigyelő,autómata világítás és ablaktörlő.Ennyi szerintem pont elég, néha még sok is.
Az 1,6-os motortól féltem, mert az előző avensisben 2.0 D4D volt, de a kaposvári márkakereskedésben ki tudtam próbálni egy ilyen autót, és az meggyőzött.Igazából városban még jobb is, mint a 2.0-ás.Országúton egy előzésnél, nyilván jobb volt a nagyobb motor, de ilyenkor már bőven 120 felett jársz, ami elég drága tud lenni, manapság.Autópályán viszont számomra mindegy, hogy néhány tizeddel később érem el a sebességet.A fogyasztása 5,7 l, ez kb:4000 km átlaga aminek 40 %-a országút(max110-el)40%-a pálya(max 125-130)és 20% város.zömében egyedül, de azért viszonylag sokszor 5 felnőttel. Az 5 felnőttet nyilván jobban megérzi a kisebb motor de azért így is lehet vele haladni.Egyébkén 5 személlyel is kényelmesen lehet vele utazni akár hosszabb távon is, a csomagtartó is megfelelő méretű.
A külső és belső desing-re nem fecsérelnék túl sok szót, aki azért vesz autót, mert az így, vagy úgy néz ki kívül, vagy belül, az számomra értékelhetetlen.Nekem a műszaki tartalom számít, és a megbízhatóság.Ebben azért még mindig verhetetlen a Toyota szerintem, bár tudom és tapasztalom, hogy ez már nem a régi Avensis, amiben 220 ezernél cseréltem a gyári fékbetéteket és tárcsákat.
Most volt az első olajcsere 20000-nél(!!).Sajnos a Toyota is beállt a sorba, ezzel a hülye kitolt olajcsere periódussal, ami szerintem egy baromság, még úgy is, hogy én hosszú utakon használom.Egyébként pont ugyanannyiba került kilométerre vetítve, mint a 15000-es, mert az olaj pont annyival drágább bele.Már megbeszéltem a szerelőmmel, hogy maradunk a 15-nél, és belekerül az olcsóbb olaj, ami ugyanúgy 5-30 as szintetikus és gyári.(természetesen a garancia lejárta után)
A legnagyobb pronléma szerintem az autóval, hogy nincs vízhőfok kijelzés!!!!.Szerencsére tapasztalatból tudom, hogy kb:6-8 km után melegszik fel a víz, tehát addig kímélő üzemmódban közlekedem, és kb:10-15km után kezdem el forgatni, ha kell.
A további tapasztalatokkal igyekszem jelentkezni.
2017 februárjában 30 000 km-nél egyszer leragadt az EGR szelep.A szervízben kitörölték a hibakódot, és ment tovább.Még mentem vagy 2000 km-t hibátlanul, amire megjött az új EGR és kicserélték.Piros pont a szervíznek,mert egyből mondták, hogy csere,(Pedig a lányom vitte be az autót, de nagyon korrektek voltak vele.)csak kicsit lassan jött meg az alkatrész, bár ezt is előre jelezték.Egyszer az alkatrészre való várakozás alatt fel is hívtak, hogy minden rendben van-e?Azóta hibátlan az autó és lassan jön a második olajcsere,utána folytatom.
Update 2021 01 03.Az autóban 140 000 kilóméter van. Továbbra is hibátlanul működik. A fékek még gyáriak. Ez nyilván köszönhető a használat módjának. Kb 90% továbbra is országút vagy pálya. A fogyasztásmérő az utóbbi három évben nem volt lenullázva, most 5,6 ot mutat. Nagyrészt továbbra is egyedül használom.De évente kb 2 szer van egy egy hosszabb út 5 személlyel, kb 2-4 ezer km. Ausztriába járok vele dolgozni, szinte csak osztrák gázoljjal. Minden második tankolás prémium üzemanyag.
Nem tudom ez mennyit számít a fogyasztásban, én nem hiszem, hogy kevesebb lenne, de a motornak biztosan jobb, mint a MOL.
Start stop rendszert nem használom, (max nagyobb dugóban) mert szerintem árt a motornak, pedig jól működik.
Az Autómata fényszóró kamerája, ill.a sávelhagyásfigyelőjé, nedves időben bepárásodott és kikapcsolt. Amikor a szervíznél jeleztem, mondták, hogy van rá visszahívás, és beépítettek, egy fűtőszálat. Azóta hibátlan.
110 ezernél elvittem futómű állításra, mert a kormány középállásánál, kicsit jobbra húzott. Hibát nem találtak csak beállították, azóta jó.
110 ezernél volt első műszaki. Kifizettem az előzetes átvizsgálás díját, ennyi volt a ráfordítás, és átment.
Egyenlőre ennyi. Néha elgondolkodom ebben a nagy dízel gyűlöletben, hogy lecserélem, de mindig oda lyukadok ki, hogy ekkora autót benzinesben, sem lenne olcsóbb fenntartani. Majd ha a Camryt meg tudom venni akkor esetleg, jöhet a csere.Folyt.köv.

Hibalista

- Semmi.Ennyi idő után ez csak természetes.2017.02 egr szelep,garanciában cserélve. - Update. 2021 01 03 Ajövő héten viszem a 140 ezres szervízre, az autó továbbra is hibátlan. Olajat 10 ezrenként cserélem a 80 ezres szervíz óta. 10 ezer után otthon a gyári szűrővel, a 20 ezrest a márkaszervízben, az összes kötelezően cserélendő dologgal együtt.

Ide hordtam szervizbe

Toyota Autóház Veszprém

Értékelése: 9

Képek az autómról

Fenntartási költség (7) Évjárat 2016
Kényelem (9) Használati időtartam 1 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 0
Megbízhatóság (9) Vezetett km 140000
Szerviztapasztalat (9) Átlagfogyasztás 5 l
Előző autója? Avensis Következő autója? Camry
Ennyire szerette (9) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (8.6/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Toyota Verso 2013 (2013)

További ítéletek (10 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)