Autók » Toyota » Rav4 (2006-2012)

Rav4 2,2 D-Cat Executive

Gázolajfaló

Az autót újonnan vásároltam. Előtte az előző Rav4-est használtam és elégedett voltam vele. Pont ezért választottam az új modellt.
Az autó szinte fullextrás, a tolatókamera kivételével minden benn van. A 177 lóerős D-Cat motor hajtja. Belszereltem egy kikapcsolható Steinbauer Pbox-ot, amivel papíron 211 lóerős lett. Nekem ez a motor egy nagyon nagy csalódás!! Én nem érzem benn a 211 lóerőt (sőt még a gyárilag 177-et sem). Szerintem a német motorok többet tudnak. Aztán lehet mondani, hogy ez a japán High-Tec..... Pl. egy széria 3,0 TDi Q7-es Audi jobban megy, mint ez a Pbox-al, pedig papír szerint ugyanúgy kéne menniük széria (!) teljesítménynél. A másik és legnagyobb problémám a fogyasztás. A gyár 6 litert ad meg országúti fogyasztásnak és 7,0 litert átlagfogyasztásnak. Az autó 110-re állított tempomattal 9,1 litert, 150-re állított tempomattal 11,5 litert fogyaszt. Ez, figyelembe véve az autó teljesítményét és a gyárilag megadott fogyasztást....háááát, köszönő viszonyban sincsenek egymással. Voltam vele szakszervízben, ahol rátették diagnosztikai műszerre, de minden teljesen tökéletes rajt.... Most 7500 km van benn. Bízom benne, hogy csökkenni fog ez a fogyasztás, de úgy gondolom, hogy nem tud annyit javulni, hogy akár csak megközelítse a gyári átlagot... Az átlagfogyi nem változik akkor sem, ha kiveszem a Pbox-ot...
Nekem a fő problémám, hogy vettem egy autót aminek a katalógus szerint vannak műszaki paraméterei. Az autó pedig ezeket messze (itt a fogyasztásra gondolok) nem teljesíti...
Becsapottnak érzem magam és a jövőben német autót fogok vásárolni....

Az autó kényelme, úttartása, fékei stb... teljesen rendben vannak. A váltó egy kicsit darabosabb, mint a régi modellben volt, de ezenkívül mindenben fejlődött az autó. Minden OK.

2011.03.01: Az autó túl van a 35000 km-en, de sajnos a fogyasztása még mindig nagyon magas. Már többször volt szervizben; szoftverfrissítést is kapott, de érdemben nem változott a fogyasztás, tehát ez ilyen... Szomorú, de ez van. Rendesen átdobtak a katalógusadatokkal, meg a reklámokkal... Amúgy a fogyasztás kivételével továbbra is minden OK a kocsival.

- Semmi

Koto Autóház Nagykanizsa

Fenntartási költség (5) Évjárat 2007
Előző autója? Rav4 Következő autója? Német
Verdikt (5.7/10)

Toyota Rav4 2006 (2006 - 2009)