Kezdeti sokk után jól szuperál
Eleinte nagyon nem szerettem, a kettős tömegű lendkerék problémánál úgy volt, hogy eladom, ráadásul előtte volt a gázolaj dermedés... Elsőre sok probléma volt vele. Pedig leigazoltan 81 ekm-es szervizkönyvvel vettem
Hegyen lakom ezért a 4x4 elengedhetetlen, szinte mindig ki tudtam vele jönni elsőre a meredek, le nem tisztított jeges földúton(éves szinten 60-80 napig van hó)
kinézetét nagyon szeretem, a motor lehetne nyomatékosabb, városban és autópályán ugyanannyit fogyaszt.
Fogyasztás nyáron 7-8 liter, télen 8-9,5, város és hegyvidék(Csillebérc), ami 1-1,5 literrel megdobja a fogyasztást
Jól meg lehet pakolni, csomagtartó+kivehető ülésekkel szinte bármi befér
Elég magas, ezért forgalomban sokkal könnyebben belátható minden
Több, mint 2 éve van meg és lehet, azt mondani, hogy 3-4 évig még biztos megtartom
Amit hiányolok: állófűtés !!! nagyon kellene bele! lejtmenetszabályzó sem ártana
- Kettős tömegű lendkerék megvétel után nem sokkal felmondta a szolgálatot, sikerült gyárit találnom (aisin 165 eft), ezért nem adtam el. A Kettős tömegű lenkerék cseréje kuplung cserével is járt ez még 40 eft volt pluszban + munkadíj. - Nagy hidegben megdermedt a gázolaj(shell, ami molos gázolaj)→gázolajszűrő csere, két rossz adatokat nyújtó eltömődött injektort be lett küldve a denso ultrahangos tisztításra - 95 eft - Azóta egyszer elment a nyomaték és az injektorok is rosszabb értéket mutattak, a szerelők ajánlották, hogy omv diesel rakjak bele, télen meg alpesit, azóta nem jelentkezett a probléma - - ékszíj, feszítő görgő, vezérműszíj vízpumpa csere 105 ezer km-nél 170 eft -
Toyota sakura, toyota reálszisztéma mindkét helyen korrektül végezték a kötelező éves szervizeket
nem kötelező szervizt a márkaszervizben dolgozó szakszervizesekkel, pl Kettős tömegű lendkerék+kuplung cseréje, értettek hozzá gyorsan megcsináltákkorábbi szerelőm nem értett a Rav4hez 2-3 órán át cserélte a 2 db ékszíjat és drágábban, mint a szakszerviz, szóval olyan helyre kell vinni, ahol értenek hozzá...
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | polo | Következő autója? | Landcruiser |