Autók » Toyota » Rav4 (1994-2000)

Rav4 2,0 KAT FunCruiser

Muci, a hegymászó.

2008 augusztusában vettük Mucit, szerelem volt első látásra. :-) Kerestünk egy ideális autót, hegyre, automatát, hogy "családunk" minden tagja boldogan elvezethesse, hegyről le, hegyre fel. :-) Ez a mai napig is így van, a kis járgány boldogan szeli a gidres-gödrös földutakat a faluban, a magas szintkülönbség meg se kottyan. Igaz nem az Everesten lakunk, de néhányszor a személyautók a főút mellett horgonyoztak éjszakára. (télen) Muci a 20 centis hóban is vígan tör előre, a kátyúkban vigyázunk rá, eddig jól viselte őket. Erős a motorja, megy mint egy fékevesztett mérgezett egér. M0 új szakaszán vígan szalad 140-160-al is, ha nem figyelsz oda... :-)) Egyáltalán nem hangos (többen írták), Muci igenis halk, alapjáraton nem is hallani a motort. (melegen) Nyilván 130 felett zajos, a gumik miatt ez nem is csoda, de hát ez az autó nem autópályára született, és ahhoz képest igenis halk. Az első ülések igenis elviselhetőek, nem fapad, a hátsók nálunk inkább a potyautasoknak vannak, vagy felhajtva növelik a mini csomagteret. Bevásárláskor ez a funkció elengedhetetlen. A hátsó ülések fiatal női ismerősök számára katarzis-élménnyel bírnak, visongva ülnek be hátra, kitörő lelkesedéssel. Szeretik Mucit, kívül-belül, ahogy Mi is. :-) Szeretnivaló, klassz járgány. 180 ezer km-el a háta mögött is egy nagyon hálás kisautó, aki 2m sugarú körben megfordul, és leparkol a kispolskiknak fenntartott helyeken... :-))

- Az első hiba mindjárt a vásárlást követő reggel: Az akku megadta magát. De ez nem az autó hibája, hanem az előző tulajé. Valami Turul márkanévre hallgató borzadály volt benne, kapott helyette egy finom Bosch akkut, azóta gond egy szál se. Azonban az autó akkusarui nem túl stabilan rögzülnek az akkuhoz. Volt hogy le is csúszott róla, és hopp, nem indult a kocsi...:-) Csavarhúzó = megoldva. :-))
- Aztán sok hónap gondtalan használat.. :-)
- A gázpedál ragadt kicsit, ezt ingyen (!) megjavította a Supra Trend Ürömi szervíz, kipucoltak benne vmi szelepet. Azóta ezzel sincs gond!
- Télen kicsit hangosabb lett hidegindításkor. Zümmög benne valami, az okosabbak szerint a vízpumpája. Üzemi hőmérsékleten megszűnik.
- Supra-Trend Üröm, újra, kötelező olajcserék, motorolaj, váltóolaj, levegőszűrő, olajteknő levét és tisztítás, állapotfelmérés. Össz: kb.50e HUF. (2009-es árak)

Toyota Mayer (Budakeszi)

Udvariasak, segítőkészek, de javítani nem volt itt. Náluk vettük, a használtautó telepükön. Az első kis koccanás után ők intézték a biztosítást, 2 hét alatt lezongorázták, perfekt ügyintézés, precízen, körülményeskedés nélkül. A lökhárítót előre megrendelték, 3 óra alatt kész volt a kocsi. Szó nélkül. Ez hibátlan volt.

Supra-Trend Üröm

A javításokat, cseréket, szervízeket ők végzik, nem is adnám más kezére. Udvariasak, fiatalok, segítőkészek, profik, értenek hozzá. És mintha szeretnék is amit csinálnak! Fél óra szentbeszéd a laikusokkal (mi) az autóról simán, türelmesen, mindenre válaszolva. Sorbanállás, várakozás nincs, előjegyzés akár aznapra.
Ezentúl is számíthatnak ránk! 10/10!

Fenntartási költség (10) Évjárat 1995
Megbízhatóság (10) Vezetett km 12000
Előző autója? Golf IV. Következő autója? Csakis Rav4, max. újabb :-)
Verdikt (8.2/10)

Toyota Rav4 1994