A hallhatatlan
Gyorsan kellett autót venni, mert az előzőnek lejárt a műszakija és nem volt értelme belefeccölni a pénzt.
Kritériumok: 7 ülés, olcsó üzemeltetés, klíma, lehetőleg automata váltó, és egy akkora csomagtartó, hogy beleférjen egy összecsukott babakocsi.
Elsőnek Dacia Logan vagy Lodgy volt a jelölt, mondván kevés pénzért az is elvisz bárhová. De az nincs automata váltóval és nem férne bele a babakocsi a harmadik üléssor mögé. Sharan, Galaxy & Co. ha megpakolom elfogadható mértékben extrákkal, nem olcsóbb, mint a Prius+, Multivan jóval tágasabb de bunkó az értékesítő, egyébként is a német Toyota importőr egyik igazgatója jó ismerős, azonkívül gyermekeinknek környezettudatosságot nevelünk => maradt a Toyota Prius+
Persze az sem utolsó szempont, hogy az éves adója 36 Euro (az előző autómé 400 fölött lenne az idén) és a biztosítása is alacsonyabb, mert ezzel is támogatják a környezettudatosságot.
Fekete, mert ez volt raktáron és válogatni nem volt idő.
A kereskedésben úgy kezeltek, mint a brunei szultánt, a gyerekek mindenbe beleülhettek, mindent összetapogathattak és még forró csokit is kaptak. Mi meg árengedményt amennyi csak belefért. Sajnos nem annyit, mint szerettük volna, mert ezt a típust Japánban rakják össze és ezért kisebb az árrés rajta, mint más modelleknél, de kihoztuk, amit lehetett.
Az autó maga egy álom. Rendkívül halk, nagyon kényelmes, a digitális műszerfalat középen szokni kell, a head-up displayt imádom (feleségem utálja, szerencsére kikapcsolható) Van digitklíma, motoros ablakok mindenütt, tolatókamera, gps, telefonkihangosító, és mittudoménmimindenmég.
Van benne egy 1.8 -as 100 lovas benzinmotor, és egy villanymotor, kombinálva 136LE. Tiszta villanyüzem csak akkor van, ha a benzinmotor elérte az üzemi hőmérsékletet, ráadásul a hibridakku elég hőmérsékletérzékeny, emiatt télen megközelíthetetlen a gyári 4,1 -es fogyasztási adat (aki eladta nekünk, saját bevallása szerint 4,5 körül jár) Én eddig 4 hónap használat alatt 6,3 -as átlagot értem el, a legutóbbi tankolás óta 4,8. Remélem, a nyári gumik is javítanak majd rajta.
A fokozatmentes automataváltót nagyon hamar meg lehet szokni, egyáltalán nem tűnik föl, hogy nem vált, a motor fordulata gyorsulás közben állandó. Nagyon kényelmes, a 4 gyerek (max. két hét műlva 5) gond nélkül elfér, és még némi csomagnak is van hely. Pótkerék nincs, a helyére további sporttáskát lehet tenni.
Egyelőre 4 hónap alatt alig 4500 km-t tettünk bele, az első kötelező olajcsere megvolt (2000km vagy két hónap után). A szervízintervallumok szokatlanul sűrűek (15e km vagy évente). Sajnos megkapta az első karcolást is (száradjon le a keze az illetőnek, mert látszik, hogy szándékosan kézzel csinálta).
A legnagyobb élmény az emberek arca, amikor a hipermarket vagy egyéb intézmény parkolójában gurulok vele. Tényleg kísérteties tud lenni, ahogy a hatalmas koromfekete autó hangtalanul suhan. Ez egy kicsit balesetveszélyes is, mert senki sem számít arra, hogy autó jöhet, amikor nem hall semmit. Parkolóban, szűk utcákban, játszóterek közelében nagyon kell figyelni, velem is előfordult, hogy gyanútlanul kiléptek elém.
Pár tízezer km múlva írok update -et.
- Még semmi
Toyota Karst, Köln
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2012 |
Előző autója? | Carnival 2.9 CRDi Aut. Executive | Következő autója? | Remélem ez sokáig marad |
Verdikt | (9.8/10) |