Mazsolát csinál belőled
Ez a kocsi egy fittipaldiból is nyugdijas mazsolát csinál. Beülsz és mintha betoltál volna egy xanaxot, elkezdesz nem sietni. Visz a villany, csend van, nyugi, az ülést mintha rád öntötték volna.
Egyébként megy ha kell, a lámpánál kevés "ellenfél" van ha épp nagyon meg akarsz indulni. A 0-100 9,9-et tényleg tudja.
Az enyém tele volt extrákkal. Ebből hasznos:
- adaptiv tempomat: na ez nagy csoda, beállitod pályán 140-re (ez a valós 130) és ha valaki van előtted lassit, ha elmegy előled akkor visszagyorsit. A magyar viszonyokhoz kicsit udvariasra van hangolva, vagyis hosszú távot tart és kell kb 1-2 másodperc mire észreveszi hogy elmentek előle, de nem túl zsúfolt pályán tök jó. Nekem egy év alatt kétszer hibázott: fékeztem helyette mert úgy itéltem meg hogy nem vette észre időben az elé soroló járművet. Lehet hogy csak én voltam besz.ri? :)
- nagy navi: nem rossz, de a térképfrissités hivatalosan horror drága és bonyolult. Szerencsére van ember aki 10-ért kijön és megcsinálja.
- esőszenzor értelemszerűen
- hud: el se hiszed milyen kényelmes hogy a sebességet meg a navi irányokat a szélvédőre vetitve látod (csak a vezető).
Haszontalan:
- parkolássegitő radar. Ne ennek a hasznára nem jöttem rá, mire végigzongorázom a lehetetlen érintőképernyőn hogy mit akarok háromszor beálltam. De van benne, csak szerintem felesleges.
- ülésfűtés: van aki szereti, nekem kényelmetlenül meleg volt, állitani nem lehetett.
Összességében egy négyfős családnak szerintem bőven jó, a csomagtartó autós nyaralásra kicsi de mindennapi használatra, hosszúhétvégére stb bőven elég.
Bőr belsővel érdemes venni, a plüss verziók nem túl esztétikusak 5-6 év elteltével.
- Patentok az első lökös alatt, üléshuzat varrás, hátsó lökös pár millimétert lógott.
Toyota Buda (Reálszisztéma)
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2010 |