Autók » Toyota » Prius (2003-2008)

Prius Prius II

Vezetéstechnikai filozófus

Közel fél éve használom,és csak csatlakozni kivánok azokhoz,akik csupa jót írtak erről a márkáról.A külsőbe nem lettem szerelmes azóta sem,különösen hátulról furcsa ,és talán csak oldalról néz ki jól.A belső viszont pazar,főleg a hátsó lábtér megnyerő,a hátul ülők akár táncolhatnak is,van hely bőven..A müszerfal ill.a kezelendő technika kezdetben nagyon furcsa,de könnyen megszokható és aztán imádható.Különösen jó az automata váltó elhelyezése/szerintem kár volt a Prius III-ban a padlóra helyezni/Egyedi az érintőképernyős monitor,a digitális sebesség kijelző és az ellenőrző lámpák is nagyon szembetünőek,jól láthatóak.
A kacatoknak is bőven van hely.
A két motor együttmüködése csodálatos,észrevétlenül váltanak egymással/vagy mindketten hajtanak-főleg előzéskor. Legjobb a forgalmi dugó,amikor lépésben hangtalanul mozog a kocsi - 0 benzin fogyasztással...A vezetéstechnikát átalakitja az emberben,nem nyomod a gázpedált,mert fogyasztási"rekordot" akarsz felállitani,és ami régen elképzelhetetlen lett volna-megelégszel a 80-as tempóval,nem zavar,hogy mindnki megelőz..Sajnos a megvételt követően kb.10 kilométeren át mentem vele benyomott rögzitő fékkel/a lámpa világitott,de nem tudtam mi okozza.Így utólag már látom,milyen balfácán voltam...na mindegy..kb. 1 hónapja egyre gyakrabban hallottam elölről "cicergést"-melyet a kopott első féktárcsák okoztak.Néhány napja megtörtént a csere,azóta rendben van minden.A légkondiját kellett még gombaölő szerrel lekezelni...Egyébként semmi gond vele,csak bele kell ülni és...élvezni.a vezetést .Szervizbe Jászberénybe viszem..a szerelő Faragó Sándor / a műhely a vasútállomás utcájában van/..nagyon lelkiismeretes jó szakember...Összefoglalva...aki vadul,sportosan szeret vezetni,ne nézegesse a Priust..ez nem sportkocsi,nem arra lett kitalálva,hanem környezetvédelemre....és a sofőr vezetési filozófiájának átformálására....Városi használatra különösen ideális..

- Mindkét első féktárcsát cserélni kellett

Faragó Sándor Jászberény

Fenntartási költség (9) Évjárat 2006