Autók » Toyota » Previa (2000)

Previa D4-D

tetszik, szeretem, de még változhat

az autót Hamburgban vettem 3 hete. hazajöttem vele 1200 km és majdnem végig autópálya. 150-nel jöttem és ez remek alkalom volt a fogyasztás kiszámolásához. pontosan 7 liter! ez nem rossz. a futómű nagyon nagyon jó!!! nem billeg a gyors kanyarokban. kazettás rádióval szerelve ami kiírja a fogyasztás és...adatokat. na most ha zenét szeretnél hallgatni egy normális rádióval, akkor a toyota szervizben nem tudnak rádió beépítő keretet rendelni sem! németországban találtam 25 eur+12 eur a posta. vicc, hogy itt meg sehol nincs!
olajcsere, üzemanyag szűrő csere és gyorsan felöltöztettem itthon: fólia, 17-es alu... bmw 525d és citroen berlingo 1,9d után gondoltam, hogy a japán megbízhatóságra van szükségem.
a 3 hét alatt olyan 4000km-t mentem vele és történt valami. előzni szerettem volna és nem akart gyorsulni. hibakeresés laptoppal, de nincs hibaüzenet. 1 nappal később megszólalt a turbó is. 2200-as fordulaton elkezdett visítani. az volt az érdekes, hogy csak akkor volt rendellenes hangja, amikor nem akart gyorsulni. mert hogy a hiba nem mindig jelentkezett. egy szer ment, egyszer nem. a toyota szervizben azt mondták, hogy a magasnyomású pumpa végén van 2 szelep amit ki kell cserélni és 80.000ft. elmondásuk szerint van úgy, hogy ez a szelep 1 évet sem bír ki :(((
gondoltam mielőtt megveszem a szelepet, megnézetem még mással is. ott kivették a levegő szűrőmet és kiderült, hogy azt elfelejtettük kicserélni. nem koszos volt, hanem szinte el volt már tömődve. ebben az az érdekes, hogy a pollen szűrő viszont új volt bent. 990ft a japanparts légszűrő. kb.20 km-rel később elhagyta a turbó a rendellenes hangot és megy is. remélem, hogy csak ez volt a baj, mert a turbót is ki akarták cseréltetni és az kereken 300.000 ft.
folytatom az ítéletet, amint előjön valami hiba

- valami nem stimmt, de még nem tudjuk mi a baj. remélem megoldódott egy levegő szűrő cserével.

toyota szervíz (teljes káosz)

barátomék autószerelő műhelye

Fenntartási költség (5) Évjárat 2001