Kedves komondor
Ez egy igazi tágas, kényelmes, nagy családi autó. Nekem a 7 személyes változat volt (létezik 6 és 8 személyes is). Ez tényleg 7 személyes, minden ülés teljes érték?, kényelmes (na jó, a 3. sorban 3 ember válla már összeér). És a legfontosabb, hogy 4 gyerekkel 1 hétre úgy el tudtunk menni nyaralni, hogy semmit sem kellett otthonhagyni.
Vezetni is jó, ha azt várja el t?le az ember, amire való. Sávok közti cikázásra és a lámpánál mindenkit legyorsulni nem igazán alkalmas. Viszont kíválóan lehet vele autópályán 130-cal kocogni, miközben messze ellátni az autók felett. A 2.4-es benzines motorral nem egy rakéta, de ha nagyon kell, egy-egy el?zésnél még gyorsulni is hajlandó egy kis pörgetés után.
Kanyarokban a normál autókhoz képest eléggé dülöngél, bár állítólag nagyon stabil az alacsony súlypont miatt (a motor az els? tengely mögött, keresztben van az els? ülések alatt). Én nem mertem, meg nem is akartam feszegetni a határait. Ami egy kicsit zavaró, az a túl könny? szervó. Talán emiatt is, nagyobb sebességnél kissé imbolygott az autó. Nagyon kíméletesen vezetve országúton (80-90) beérte 9l-rel, autópályán 10, városban 12l körül fogyasztott.
A m?szerfal egyszer?, de áttekinthet? és praktikus. Az egyzónás klíma kicsit kevés ekkora légtérhez. Én el?l már vacogtam, amikor a gyerek hátulról még el?reszólt, hogy miért nem kapcsolom már be a klímát.
A fentiekb?l talán nem t?nik ki, hogy miért szerettem, de nagyon jó volt vele autózni. Olyan igazi mindenki kedvence volt a családban. Egy ideje már nincs meg, mert egy építkezés elvitte az árát, de ha legközelebb összejön, megint egy ilyen nagy batárt veszünk.
- 140e km-nél kuplung tárcsa cseréje (75e Ft)
- egyébként csak a kötelez? 10e km-es szervízek
Toyota Sakura
Toyota Mayer
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 1994 |
Előző autója? | Swift | Következő autója? | Toyota Previa 2 (de egyel?re csak álom) |
Verdikt | (6.9/10) |