A projekt az IHM támogatásával jöhetett létre. Írjon ítéletet! Írtam, de hogyan szerkeszthetem?

Ha az indapass elötti időkben írtam ÉS megadtam az email címet.

Az ítélet alján lévő mezőbe írja be azt az email címet, amivel egykor írta az ítéletet. Ekkor egy emailt kell kapjon a további teendőkkel.

Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím.

Írjon a nepitelet@mail.totalcar.hu címre, ahova küldje el a probléma leírását illetve az ítélet linkjét.

Már indapassal írtam az ítéletet

Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Belépés után az ítélet alján lévő linkre kattintva szerkesztheti azt.

Autók » Toyota » Picnic (1996-2002)

Picnic 2.2 TD 

Az ítélet értékelése
3,3(3 db)

Picnic-ezni tényleg nagyon jó, akár 6-an is!

Szöveges ítélet

Igazi családi autót akartunk és kaptunk is. 6 különálló fotellel, igazi kényelmes utazásokat - ha úgy tetszik piknikeket - tudunk szervezni magunknak. Jól felszerelt japán. Japán kívül, japán belül, de talán a neve miatt is színesebb mint más korabeli toyoták. Japánok rakták össze is tudtommal.

A dízel motor igazi csemege, nagyon élvezem és a pénztárcám is. Igaz nem a legutolsó fejlesztés, de nagyon eltalált és harmonikus. Meglepően rugalmas, városi, országúti környezetben jön ki igazán az ereje. 0-100-ra 12.5 alatt gyorsul (mint egy 1.6-os benzines Zafira, 60-100-ra viszont 7 másodperc, ami egy 2 literes turbós autónak is beletelik legalább 10 másodpercébe), így eléggé vissza kell fognom magam néha.
Nem egy autópálya gyilkos, végsebessége óra szerint 170 körül van - 160-nál pörög 4000-et, piros 5000-nél - 150-nél már hangosabb, de ki akar 150-el piknikezni? (úgy tudom van modern dízel ami ugyanúgy hangos ebben a tartományban). Az egész család szereti, ebben igazán lehet kényelmesen, akár 6-an is utazni.
A középső ülés úgy állítható, hogy a papám fájós lábával kényelmesen ki és beszáll és ül, mert a középső és első ülés között 60 cm lábteret tudok beállítani - üléslaptól háttámláig, de ott van még az ülés alatti rész is a lábnak ...

A gyerekek a leghátsó sorban ülnek (a leghátsó ülések is dönthetőek), ha nem ül előttük senki akkor a középső ülések asztalként (vagy lábtartóként) m?ködnek. Az első ülések hátradöntve a középső ülések folytatásaként ágyként használhatóak (lásd kép), a hátsó ülések kivehetők, így két személy mehet nyugodtan túrázni, alhat is benne bármikor. Mi már kipróbáltuk. :)

A kocsi nem pakolhatóságra van optimalizálva, bár az ülések sokféleképp variálhatók, hajtogathatók, de nem padlóba hajthatóak, hanem kivehetők, ez már a nagyobb egyterű koncepció, 96-ban még ez volt a divat, az utasok viszont nagyon kényelmesen utazhatnak benne. ha sokan vannak tetőbox, túrabox, biciklitartó szükséges lehet.

A pontozásnál talán elfogult voltam, de tényleg maximálisan megvagyok vele elégedve, nem beszélve arról, hogy egy 7 éves autóról beszélünk.

***

A kocsi idén (2008) lesz 10 éves, jelenleg 170000 km van benne.

***

Update 2014: A kocsi 16 évében átléptük a 300,000-et.

A kocsival kapcsolatban nagy kalandokról nem tudok beszámolni, hacsak arról nem, hogy évente lemegyünk vele a Balkánra, Montenegro, Albánia, Görögország, 2-3000 kilométereket megyünk 3-4 személlyel, klímával, tetőbox-szal, telepakolva, hegyi szerpentineken fel és le. Ekkor 7 litert fogyaszt.

Hibalista

- a tükörfűtést és az ablakemelőt a riasztósok rontották el, kontakthibás lett. - Természetesen cseréltünk rajta ékszíjakat, olajakat, szűrőket. - Én cseréltem ablaktörlőlapátokat (első-hátsó készlet Champion - 7000). - 150,000-nél a generátort fel kellett újítani teljesen. (30 ezerért) - 167000-nél fűtésventillátor csere, mert csapágyas lett. bontott, 8000-ért. - 168000-nél, első féktárcsák és betétek csere.

Ide hordtam szervizbe

Supratrend, Üröm. Zeke Zsolt Tel: 30/9-643-056.Az alkatrészek és egyéb költségek nem drágábbak mint bármi más autóhoz, mondjuk egy Carinához. Fenntartani sem rosszabb, bár az ajánlott szervízciklusa kicsit sűrű: 7500 km, de az autó meghálálja a gondoskodást.

Értékelése: 10

Képek az autómról

Fenntartási költség (10) Évjárat 1998
Kényelem (8) Használati időtartam 10 év
Teljesítmény (8) Km vásárláskor 85000
Megbízhatóság (10) Vezetett km 220000
Szerviztapasztalat (10) Átlagfogyasztás 7 l
Előző autója? Zafira 1.6 16v Következő autója? még marad, remélem sokáig
Ennyire szerette (10) Megérte a pénzét? igen
Verdikt (9.6/10)  
 
Ítélet értékeléséhez be kell jelentkezned.
 

Toyota Picnic 1996

További ítéletek (6 db)

Szűkítés: jól megírt| képes| hosszú
Cím / Modell Időpont Hossz Km Ítélet Ért.

Népítélet-kereső Népítélet-kereső

  • Fenntartási költség
  • Kényelem
  • Teljesítmény
  • Megbízhatóság
  • Szerviztapasztalat
  • Ennyire szerette
  • - Évjárat (mettől meddig)