JÓ MUNKÁS EMBER
Az ötödik Land Cruiserem. Eddig mindig újabbat vettem de a 2008-as 200 V8 diesel bebizonyította számomra is, hogy egy új modelt nem szabad megvenni mert a gyerek betegségek kiküszöböléséhez te leszel a teszt alany. 15 garanciális javítás után feladtam a harcot, eladtam. Szerettem volna visszatérni egy HDJ 100-hoz, de a jó állapotú darabok irreálisan drágák, és a fogyasztásuk is 14-16 liter 100km-en. Így jött az ötlet, hogy egy 120-as lesz a leg optimálisabb megoldás.Hosszú keresgetés után találtam egy szép állapotú szervízelt darabot (köszönöm Andor!)Az előző darabok után a négyhengeres hangja nagyon snassz, ellenben a menet teljesítménye minden igényt kielégít persze nem verseny autó! Érdekes, hogy a 100-as sem ment jobban csak szebb volt a hangja és a tömege miatt simább volt a futása. Szóval elkezdődött a barátkozás, mint kiderült a hangja azért nem tetszett mert 2 befecskendező nem volt a helyzete magaslatán és el is értünk a típus egyik hibájához. A javítása kisebb utánna járás után munkadíjjal 120-150ezer forint/db, nem érdemes gányolni meg kell venni a GYÁRIT ! Következő hiba ami szerintem nagyon necces a kormányzár pilinckéjének eltörése. A törés után aminek nincs előjele, az autó mozgásképtelenné válik mert az indító kulcs akadáj nélkül pörög a zárban és nem csinál semmit !Ez a betegség kihívott szakival 130ezer forint. Az első fékmunkahenger dugattyuinak a berohadása szintén típushiba ez a probléma 100ezer forint a két első keréken. A hibákról azt gondolom, hogy egy 10 éves autónál ami 240ezer kilométert futott nem nagy ügy! Ha valaki erre a tipusra vágyik szerintem öt sebességes automatát normál,nem aktív futóművel kell választani. A Landira talán a legjobb jelző az,hogy "Jó Munkás Ember". Reggelente fel sem merül bennem, hogy az autóval nem jutok oda el ahová indultam.Sok tipust próbáltam van a családban X BMW az is nagyon jó, de ha háborúba kellene menni biztos a Landit választanám !Néhány tényszerű száraz műszaki adat: Végsebesség:178km/h(navi szerint)kényelmes utazó sebesség:150km/h (itt a fogyasztás 12 liter) 140-ig 11-liter,városban óvatos használatnál:10.5 liter. Kitünő hangrendszer,komfortos rugózás .A következő Landim ha még lesz,akkor egy sima örvénykamrás szívó diesel, monjuk egy HZJ 71-74-76 vagy egy 78-as.
Az 1db befecskendező csere nem hosszútávú megoldás,ha 1 rossz, rossz a többi is. Most kicseréltem a 2. befecskendezőt is sokkal jobb lett a hangja,de a másik kettőt is ki kell cserélni hamarosan .
- Garantált hibák 180.000-200.000 után javítási költséggel, Kormányzár törés:130.000, első fékmunkahenger dugattyúk berohadnak:100.000 befecskendezők 130.000 /db, aktív futóművesnél, vezérlő modul:70.000 -150.000 -ig. Nekem ennyi volt.
Toyota M+F Kiskőrős
Bálint
Fenntartási költség | (5) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Land Cruiser V8 | Következő autója? | Land Cruiser HZJ sorozatból |
Verdikt | (7.2/10) |