Autók » Toyota » Hiace (1989-1995)

Hiace 2.5d

Pöccre induló, igénytelen gépezet, amivel élni érdemes!

Mivel igazi gondom vele csak akkor volt, amikor ellopták, csak egy kisebb hátrányáról tudok beszámolni. Mégpedig a hátsó kerék meghajtásából adódó téli nehézkes elindulást, a 3 évnél idősebb nyári gumival. Egy difi zár nem ártott volna bele.
A kényelemre 7 pontot adtam, de ezt a középső ülésre és a hátsó ülésre vonatkozik inkább.
Menetteljesítménye az akkori 1.3-1.5 közötti Kadetthez, Golfhoz lehetne hasonlítani. A rugalmassága 80km/h-ról egy kicsit jobb volt azoknál. Egy biztos, az utána általam használt Nissan Vanette-nél sokkal halkabb, rugalmasabb volt.

És most egy szolgálati közlemény annak, aki ellopta azt a bordóToyota Hiace-t, aminek a két tolóajtaján kék SONY felirat volt: Kívánok neked sok hasonló érzést, mint sorstársaimnak és nekem volt, akkor amikor az autó kulcsát nem volt hova bedugni! De azt is szívesen elnézném, amikor lerohad a kezed!

- Kézifék bowden ház kidörzsölődött, ezért tálen befagyott.
- 80.000Km termosztát csere, 1800Ft.
- 160.000Km 4 Izzitógyertya csere, 16.000Ft
- 180.000Km Hátsó lengéscsillapító szilentblokk csere, 2300Ft.
- Egy, vagy több bunkó ellopta, kb 1.500.000Ft -emiatt nekem többet nem indult be): -

Mentőkhöz vittem, teljesen meg voltam velük elégedve.
Bár az is igaz, hogy csak olajcsere és szűrökről szólt általában a találkozásunk.

Fenntartási költség (10) Évjárat 1991
Előző autója? golf Következő autója? Nissan Vanette