Autók » Toyota » Corolla Verso (2004)

Corolla Verso 1.8 SOL

Tüzes muraló

Az autó 2004 júliusától van meg. El?tte megnéztem és kipróbáltam a Mondeot, a Mazda 6-ot, az Alteát és az Avensist is. Hosszas vívódás el?zte meg a választásom. Alapvet?en munkára használom az autót. Vidéki városban élek. Hetente megyek Pestre, id?nként vidékre. Egyébként helyben közlekedek. Évi 35 ekm szokott összejönni.
Jó tulajdonságok:
Kényelmes, tágas bels?. 2 m magas vagyok, de sapkában is tudok vezetni. A nejemnek az els? véleménye az volt, hogy kellemesen szell?s, leveg?s az autó belülr?l. Az ülések variálhatósága csodálatos. Nyaraláskor többször el?fordult, hogy 7-en ültünk bent. A két hátsó ülés ugyan csak gyerekeknek való, de mindig versengtek azokért a helyekért. 12-en két autóval tudtunk közlekedni, azaz egy parkolási díjat megspóroltunk. Más esetben egy normál méret? iróasztalt vittem vele. A két fokozat között kb. 3 perc a váltás. Az 1.8-as motor egy személlyel kifejezetten sportosan viszi a kasztnit, de megrakottan sem kell félni az el?zést?l. A motor simán húz, sokszor csak 6000 felett váltok fel. Autópályán segít a tempomat, tudom mozgatni a lábam. (Korábban a jobb térdem szokott fájni hosszú út végén.) Az automata ablaktörl? nagyon jó, hasznos segítség. Egyáltalán nem luxus berendezés. Az automata klíma szépen teszi a dolgát. Bár nem xenon, de jó a lámpa. Kicsit még a méretr?l. Bár nagyon tágas az autó, mégsem túl hosszú. Hátsó sarka jól láthatóak, így Pesten sem nehéz parkolni vele. A téli közlekedés során jó hasznát vettem a kipörgésgátlónak. Alapvet?en óvatosan vezetek, így nem vettem észre, hogy a VSC (ESP) dolgozott volna. Nagyon-nagyon elégedett vagyok a Continental téligumikkal! De a legjobb tulajdonság talán az 5 év (vagy 160000 ekm) garancia assistance-szal és a nyugalom, hogy az 5 év alatt várhatóan nem fog otthagyni az autó. (A Seat 4 évesen megtette.)
Negatívumok:
Az eleje nem látható belülr?l, tudni kell hol van. (Egyébként meglep?en közel.) Városban eléggé nagy étvágyú a kocsi, óvatos vezetéssel sem tudtam 10 liter alá vinni. Télen, havas városi utakon sikerült 15 litert is összehozni. De ez extrém érték. A középs? konzol zöld lámpácskái er?s küls? fényben láthatatlanok. A váltókart ölel? krómozott csík szép, de vakít, ha rásüt a nap. A csomagtér roló az ülések miatt kiszerelhet?, de n?knek nem ajánlom, hogy megpróbálják. Nekem is nehéz. A rejtekhelyére betenni sem könny?, de az izzók takaró fedelét levéve már van elegend? hely. A rádió 6 hangszórós, ami szerintem manapság már kevés. A hangszórók sem szólnak elég szépen. (Volt már jobb.) A választható extrák száma viszonylag kevés egy-egy felszereltségi fokozathoz. Nem lehet listából összeválogatni az extrákat. Így rákészerül a vásárló egy magasabb felszereltség? autó megvásárlására esetleg, ami ugye drágább. Én ezt negatívumként éltem meg.
Néhány általános információ:
Az átlagfogyasztásom 8,5-9 liter 95-ös MOL benzin vegyes vezetési stílussal. A 15000-es szervíz meglep?en olcsó volt. A számlán 3,5 liter olaj szerepelt például, amin teljesen megdöbbentem, mert fél literekkel nem szoktak számolni. A végösszeg (olajcsere a legjobb olajjal, légsz?r? és pollensz?r? csere,mosás) annyiba került, mint korábban a Toledohoz csak az olaj!
Összegezve: A Corolla Versoban olyan sportos igáslóra leltem, amire bizton számíthatok akár dolgozni megyek, akár a családdal utazunk valahova. Nagyon bízom benne, hogy komolyabb meghibásodás nélkül rójuk majd a kilométereket.

- Még semmi nem romlott el az autón. A hideg beálltával elkezdett nyikorogni a kuplung. Egy kis spray segített rajta.
- Halkan nyikorog a kormány. Csak kis sebességnél hallható. (Amikor a motor szinte nem is hallható az utastérben.) Nem zavaró, majd a 30000-es szervíz megoldja.

Autószerviz ´96 Kft.
6800 Hódmez?vásárhely, Szántó Kovács János u. 178.
(szentesi úton)

Autószerviz ´96 Kft.
Szeged, Dorozsmai út. 9.
(Baumax mellett)
Most nyílik, még nem osztályozható.

Fenntartási költség (7) Évjárat 2004
Előző autója? Toledo 1.6 Stella Következő autója? Toyota Prius
Verdikt (6.9/10)

Toyota Corolla Verso 2004 (2007)