Autók » Toyota » Corolla Verso (2004)

Corolla Verso 1.8 VVTI SOL

Nagycsaládosok álma

2010-ben vettem az autómat (2004, 1.8 vvti, SOL felszereltség). Hosszas utánajárás előzte meg, mert olyan autót kerestem, amiben hátul elfér három gyerekülés. Ez nagyon leszűkítette a típuslistát, s végül a Corolla Verso maradt talpon.
Vásárláskor 200.000 km volt az akkor 6 éves autóban. az ismerőseimből két féle reakciót váltott ki:
-Aki beült: Wow, milyen jó vétel volt, látszik hogy még alig mentek vele, csak 20.000 (húszezer) km-t! (hát igen, elnéztek egy 0-t a számlálón)
-Akinek meséltem: Nooormális, hogy 200.000 km-es roncsot veszel??

Azóta eltelt lassan 6 év, 60.000 km - és az élet engem igazolt. Sohasem hagyott ott sehol, egyetlen komoly meghibásodása sem volt (csak az indítómotor)

Amit nagyon szeretek benne:
-Óriási csomagtér - literben nem annyira nagy, de remekül pakolható. Három gyerekkel mindig befértünk, pedig cucc az van bőven
-Van benne elég erő
-Tologatható ülések (=nagyobbítható csomagtér)
-Irtó kényelmes üléshelyzet, elég fejtér hátul is
-Három teljes értékű ülés hátul

Ami negatív:
-Nehéz kilátni belőle
-A harmadik sorban az ülés csak szükségesetben jó - a gyerekek ugyan irtóra élveznek ott ülni, és 12 éves korig el is férnek ott kényelmesen - idősebbeknek viszont már szenvedés
-A csomagtér rolót akár el is lehet felejteni. Be kell tenni a helyére, a padló alá - és onnan max. eladáskor kivenni. Értem én hogy a tologatható ülések miatt nehéz a feladat, de ez megagáz. És nagyon alacsonyan is van, alig fér alá valami.
-Az automata klíma valahogy sosem oda fúj ahova szeretném, a manuális jobb lenne (tudom, kapcsolható, de limitáltan, a meleg-hideg kevés pl nem állítható, csak hőfokra)
-Az esőérzékelős ablaktörlőt bármikor lecserélném intervallumválasztós manuálisra
-A CD lejátszó nem mp3-as, és nincs hozzá semmi értelmes (AUX, USB) bemenet sem. Ráadásul a CD behúzója gyengélkedik.

Most így 12 évesen, 260.000 km után már nem újszerű a belseje, sajnos kezd látszani rajta a kor. A középső tárolórekesz természetesen már mikor hozzám került is nehezen nyílt (de legalább működik!), de most elkezdte az oldalkárpit elengedni magát az ajtókon. Nem szép látvány, ezzel majd valamit kezdeni kell. Ráadásul elkezdte enni az olajat is - na nem kell komoly dologra gondolni, de eddig 10.000 km-t elment utántöltés nélkül (=1.3l fogyott 5W-30-ból), most viszont ez a mennyiség már 6.000 km alatt "lecsúszik". Még nem vészes, de lehet hogy gyűrűzés (=150.000 Ft) fog következni.

Alkatrészárakkal szokták a japán autó vásárlókat riogatni - jelentem, ez hülyeség. amik kellettek hozzá (kopó alkatrészek) ugyanannyiba kerülnek mint más gyártónál. Lehet hogy egy gyújtótrafó drágább, de nem Renault ez, nem kell olyat cserélni...

Ahogy most nézem, még elmehet nálunk 4-5 évet, akár 17 éves koráig. Nagyon megszerettük.

- -Indítómotor - az alaplapját kellett cserélni, 20.000 Ft - -Olajszivárgás a láncfeszítőnél - csere, 10.000 Ft

Supratrend

Fenntartási költség (10) Évjárat 2004
Teljesítmény (9) Km vásárláskor 200000
Előző autója? Carina E Következő autója?
Verdikt (9.2/10)

Toyota Corolla Verso 2004 (2007)