Amit vártam, amit reméltem: Toyota
Mar regota hallottam, hogy a Toyota a megbizhatosag zaloga, s alapvetoen ez volt a vezerhangya amikor a Toyotat valasztottam.
Mikor a tesztvezetesen kiprobaltam a 136 lovas Versot, akkor dontottem is. Ennel tobb nem kell, igaz egy suzi utan nem volt nehez csodanak megelni a Versot.
Nos: tobb, mint egy eve hasznalom, s az apro "hulesegek", kellemetlensegek tarhaza eleg tetemes:
a muszerfal vilagitast biztos meg lehet oldani jobban, ez a kis pocok nyomkodas borzalmas
kozepso tarolo nyitasahoz turelem es erzek kell - hol kinylik, hol nem
az A oszlop holtteret meg kell szokni es kritikus kanyarokban ovatosnak kell lenni
a biztonsagi ovek visszahuzorugoja siralmas, nehanyszor mar racsaptam, -tuk az ajtot az ovekre
Uzemanyagjelzo csak tajekoztato jellegu infot ad
a komputer jateknak jo, de valosagalapja nem sok van
a sebessegmero 130 felett csal vagy 10 km/h -at
A tompitott feny vilagithatna messzebre is
Az uzemanyagtank lehetne nagyobb vagy 20-30 literrel
15 000 Km es szerviz intervallum kicsit rovid
De ennek ellenere abszolut pozitiv az osszkep.
Az elmult egy evben tobb mint 60000 km hajtottam bele, s megy mint a parancsolat.
Osszesegeben kenyelmes megbizhato, jol huz, jo a fogyasztasa. Atlag 6.5-8.5 kozott fogyaszt. 190 es temponal az utobbi, de telen 3 felnott 2 gyerek, tetobox, autopalyan 130-160 kozotti tamponal is 8 literes a fogyasztasa, ami szerintem abszolut rendben van. Atlag egy tank 670-780 km kozotti tavolsagra volt elegendo az elso 30-40 ezer km-en. Mostansag tartosodni latszik a 800 kmes hatotav.
Az auto kenyelmes, hatul a 2 gyerekules kozott egy felnot siman elfer meg. Renget pohartarto, kis rekeszek, tarolok, amik hosszu uton nagyon jol jonnek.
A fenyresotetedo tukrok nagyon praktikusak, az esoerzekelos ablaktorlok eleg pontosan mukodnek, csak neha kell kikapcsolni.
A menetstabilizator nagy talalmany, csuszos uton nem egyszer segitett ki a bajbol.
Szumma-Szummarum nem bantam meg, s remelem ez igy is marad meg sokaig
- Volt egy garancialis ov csere, de nem lett jobb a helyzet. Egyszer kellett elso futomuvet allitani, mert valahol megpadkaztam.
- Egyebkent eddig csak a kotelezok, ami 4 volt.
- Feket meg nem kellet cserelni
Toyota Mayer
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |