A Tűzkarika:))
2010 áprilisában vásároltam, család bővülés miatt egy TOYOTA COROLLA VERSO 2.2 d-cat típusú egyterű autót. Az autó Nagyon megtetszett nekem és a családomnak, sportos megjelenése kényelme és nagyobb teljesítménye végett. Az autóval meg voltam elégedve majdnem minden szempontból kivéve a fogyasztás. hosszútáv (7-7.5)rövid (8-8.5)igazából a teljesítménytől sem voltam annyira elájulva (177 Le 400 Nm)/Nem érzem 177 lóerősnek/
150000 km él jöttek a hibák!!!!!!!!!!AZ autót mindennap használom munkába járok vele.Az egyik reggel indítóm és az autó túl sokáig indítózót majd elindult,kb 2 km megtétele után MOTORDIAGNOSZTIKA LÁMPA KI VILLANT VSC TRC OFF ÉS persze szervízüzemmód (30 KM/H)haladási sebesség.AZ autót leálítottam, majd újra índítotam a hibakód bent maradt , de tudtam az autóval nórmálisan közlekedni a legközelebbi autószerelő ismerősig. A szerelő barátom kiolvasta az autómat a hibakód P0093 HIBA űZEMANYAG RENDSZER TÖMíTETLENSÉG nagy tömitetlenség, a kódot törölte az üzemanyagcsöveket átvizsgálta az üzemanyag szűrő cserélte,utánna az autó jó volt egészen másnap reggelig,reggel (ugyan az a hiba) ism gyorsan szerelő ismerősöm Scv(NYOMÁSSZABÁLYZÓ) szelep csere de az autó így sem jó. majd jött amitől a legjobban féltem porlasztóinjektorok kiszerelése, és bevizsgáltatása. 3 nap múlva visszaérkeztek az injektorok,rosz hírrel. mind a 4 db injektor elromlott.:(((((((((( És nem lehet javítani csak cserélni: (((( Nem tehettem mást vennem kellet 4db denso injektort 1/db (154000 Ft)Majd összeraktuk az autót , illesztettük egy programmal az injektorokat de az autó egynetlenűl járt és nagyon füstölt. Nem tudtuk mia hiba oka .Telefon Toyota szervíz érdeklődöm a hibával kapcsolatosan( egyenetlen motorjárás) nem tudtak konkrét választ adni. Maj újra ki az injektorok a hiba keresés folytatása.
ÉS akkor egyszer csak ahogyan az injektorokat vizsgálgattuk nézegettük, észrevettük hogy mindegyik injektoron van tűzgyűrű ,pontosan nem emlékeztünk hogy volt e az eredeti injektorokon vagy nem, mivel hogy az újakhoz küldtek ezért azzal raktuk össze.Újra telefon Toyota szervíz meg kérdeztem hogy kell e tűzgyűrű ehhez a tipusú motorhoz,azt mondták hogy kell.
Én mégis tűzkarika nélkül raktam össze, és az autó megjavult . TÖKÉLETES a MOTORJÁRÁS:))))) Tehát ezeket a motorokat 2.2 d cat tűzkarika nélkül rakták össze.Az autóval amúgy megvagyok elégedve ezt a hibát leszámolva.
- 4 db Denso PORLASZTÓINJEKTOR.JAVÍTÁSI KÖLTSÉG 600000 Ft
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2007 |