Autók » Toyota » Corolla (2018)

Corolla 1.6 Comfort Style Tech

Közlekedésre alaklmas.

Sziasztok!

Egy Skoda Fabia Combiból (1.2 HTP) ültem át az új autóba. Az előzővel sem volt különösebb problémám, 410000 km-t tapostam bele 16 év alatt. A gyermekeim nagyobbak lettek így erősen megnövekedett a kirándulások hatósugara, több autópálya szakasz, kevesebb főút. A Skoda ezzel a motorral nem pályázásra való, ezért újítottam.
A választás egyszerű volt, egy szint faék motoros autót kerestem, míg lehet egyáltalán kapni ilyeneket. Rövid telefonálgatás után már indultam is a kereskedőhöz s beültem egy Corolla Touring Sportsba. Majd kiderült, hogy azt csak turbós benzinmotorral választhatom, így maradt a szedán. Az autó teljesen megfelel s hozza az általam igényelt szintet. Kényelmesen tartja a pályatempót még telepakolva is s mindezt csendben. A motor okozott némi meglepetést, már nem a régi szívókat idézi. Hat és fél ezernél van a maximális teljesítmény, de igazán 3 és fél ezerig van értelme pörgetni a napi közlekedés során. A mai EU6 norma miatt szerintem erősen lefojtották, de ez legyen a legnagyobb baj. A fogyasztás eddig 6,3 l átlagosan. A gyári audio szépen szól, csak telefontükrözésre alkalmatlan, remélem ezen hamarosan segítenek. Egy valamit nem érek fel ésszel, egy 1.6-os szívó motorú autóra mi a fenének tesznek 225 mm széles abroncsot? Valaki a tesztelők közül említette, hogy sok gördülési zaj érkezik az első kerek felől, ez sajnos a magyar utak teszik, külföldön járva ez elmúlik, bizton állíthatom.
Az autó árával kapcsolatban. Nekem sikerült elhoznom 6 millióért hosszas alkudozás során. A mai autók árait elnézve (vírus ide vagy oda) nagyon megérte. Az új Skoda Octavia Combi nagyon jó sikerült, de kíváncsi leszek mennyien veszik majd otthonra s persze céges autóként is. Nyilván lesznek később kedvezmények rá, de 2.0 TDI-vel kicsit jobban felszerelve 10 millió azért sok érte.
Hogy megérte-e megvásárolni, az majd tízen év múlva kiderül, egy biztos, amire én használom, teljesen átlagos közlekedésre tökéletesen megfelel.

- - semmi

Kovács Auto , Monor

Fenntartási költség (9) Évjárat 2019
Előző autója? Fabia Combi Következő autója?
Verdikt (8.9/10)

Toyota Corolla 2018 (2020)