Egy szép autó mindennapi használatra.
Egy 2007-es OPEL astra G -t használtam eddig ,ami 11 év alatt 220000km- ert futott hiba nélkül.(meg is maradt 2. autónak)
A fentiekből következik hogy opel Astra K volt az elsődleges célpont ,de 2018 augusztusában az opelnél csak kis köbcentis túrbós motorok voltak ,és a közepes felszereltség drágább volt mint a Toyota 5340000-ft-os ára.
Hát igy lett a Corolla amit mindig is sóvárogva nézegettem.
Az autós teszteket nézegetve kicsit bizonytalan voltam mert mindenhól azt írják ,hogy nincs vezetési élmény,nem megy ,sokat eszik,nem szép a beső....,viszont megbízható.
Hát megnéztem és tetszett,mert szeríntem a belső és külső az mindenkinek mást mutat (nekem nagyon tetszik)
Az autó nagyon csendes,jól dinamikusan vezethető ,ha kell megy is rendesen.
Előzéseknél nem szabad félni a 4-5 ezres fordulattól ott jön meg a motor nyomatéka hiszen ez egy 1.6 szívó.
Fogyasztás átlag 6.5L
pálya 7L
városon kívül falvak főút vegyesen 5.5L
A felszereltség bőven elég.Autómata lámpa,autómata reflektor,esőérzékelő,ülésfűtés,sávelhagyás figyelő,ütközésre figyelmeztető és vészfélező funkció,belső tükör fényérzékelő,autómata 2 zónás klíma,első hátsó tolatóradar + kamera,telefon kihangosító, táblafelismerő rendszer (hát ez egy kicsit felesleges mert a kereszteződéseket nem ismeri fel és még utána is jelzi a sebességkorlátozást)
Egyetlen hiányossága van ,nem lehet tükrözni a 7colos kijelzőre a telefont így nem használható navigációként(a navi funfciót meg lehet hozzá venni jó pénzért)így marad a telefonos navigálás.
Az autótól az Opelből kiindulva több mint 11év 220000km hibamentes utazást várok ,rajtam nem fog múlni a kötelező karbantartást maximálisan megadom.
A típus választás egyik szempontja is ehhez kapcsolódik.
Sima szívó motor,turbó ,részecskeszűrő,kettős tömegű lendkerék nélkül.
Véleményem szerint ezek a motorok még hosszabb életűek mint a kisköbcentis túrbós igaz nagy nyomatékkal rendelkező akár 3 hengeres modern a WLTP - A WLTP egy az egész világra kiterjedő összehangolt vizsgálati eljárást jelent- miatt kifejlesztett mostani motorok.
(a Toyota egyébként a 2019-es új Corollát is ezzel az 1.6 1ZR-FAE motorral forgalmazza tehát ez azért jelenthet valamit)
Egyenlőre ennyit így fél év 9000km használat után,később még lehet hogy hozzáírok egy-két megtapasztalt jó vagy rossz élményt.
Eltelt egy kis idő,az autó túl van a 40000km-en és már 2.5 éves.
Az eltelt idő alatt bebizonyosodott,hogy jó választás volt.
A zömében városon kívüli használat,munkába járás ,családi kirándulások...stb. kiváló.Kétszer volt szerencsénk Olaszországba kirándulni és kiválóan teljesítette az elvártakat.Csendes,dinamikus,jól pakolható és a fogyasztásra sem lehet panasz.Hosszú átlag 6.5,de pl.Ljubljana -Győr szakaszt 5.8l el teljesítette.
Városban akár 7-9l is lehet a fogyasztás ezért városi futkározós autónak nem ezt választanám.
Remélem még sokáig okoz örömet, rajtam nem fog múlni.Úgy mint az Opelnél itt is minden 10000km után olajcsere és megkapja a többi kötelező szervizelést is.
- Semmi.Hiszen szinte még új.
Győr Toyota Twin
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2018 |