Egy utolsó mohikán
Régebben mikor elgondolkoztam azon, hogy milyen autókat szeretnék majd bírtokolni, többek között szerepelt a Toyota, meg az, hogy egyszer legyen egy új autóm. Erre a pontra hat használt autó után jutottam el 2016-ban.
A járgány a Toyota M5 bemutatóautója volt, 4200 km-el vettük át. 1,6-s benzines láncos szívó-motor dolgozik benne - no turbo, no egr, no DPF, no problem.
Felszereltsége több mint elég. Fontos volt nekem, hogy minnél több légzsák - ebből van 7 - legyen, klima és a tempomat. Ezeken felül tartalamaz, még két első ülésfűtést, 4 elektromos ablakot, parkoló radarokat, tolatókamerát, esőérzékelős ablaktörlőt, automata világítást, fékerőelosztót, ESP-t, kipörgésgátlót.
Három gyerekünk van, szuperül elférnek benne. A titiok, hogy legalább 2,7 méteres legyen a tengelytáv, így van elég lábtér is gondolva arra, hogy majd nőnek a srácok.
Biztosan van ennél kényelmesebb utazóautó, de elég jól lehet vele hosszabb távokat is menni.
Fogyasztása városban 7-8 liter forgalomtól függően, országúton 6 liter, de például egy Halásztelek-Gerstetten távon (kb. 900 km) tempomat óra szerinti 120 km/h-val 5,6 liter/100 km átlaggal is elvan.
Szervizbe szigorúan a Toyota M5-be hordjuk. Utaánnaszámoltam, hogy ha magam végezném el az olajcserét: jó minőségü olajszűrővel és olajjal nekem 32ezerbe jönne ki. A márkaszervíz ezt elvégzi 39ért és van róla számlám, 12 éves koráig van rozsdagari, illetve Euro Assistance. Plussz a Göbi-doki is azt javasolta.
Minden második hétem kitakarítom és lamosom, nagyon vigyázunk rá. Ez az autó egy utolsó mohikán az autók között szeretnénk minnél tovább használni, mielött belekényszerülünk ebbe a kisturból maszlagba.
- Eddig még semmi
Toyota M5