Koplaló nagyvas
1600 km megtétele után vegyes érzelmek vannak bennem. Sokminden tetszik benne, viszont a minöség terén értek csalódások. Pedig pont a megbizhatóség, minöség volt a fö szempont amikor a Corollára esett a választásom.
Nagyon masszívnak tűnő autó, érezni hogy van benne anyag. Ha nem hajtom, nagyon kellemesen fogyaszt, még városban is sikerült 5 liter alatt eljárni vele. Nagyon jól, dinamikusan mozgatja a majdnem 1300 kg-os testet. És most következzenek azok a dolgok amik csalódást okoztak:
- a legnagyobb gond, hogy a motort, miután ráadtam a gyújtást néha csak 20-30 mp-es várakozás után lehet beinditani. Ha ilyenkor próbálok inditózni, semmi nem történik, az inditómotor sem forgatja meg. A jelenség elég gyakran előfordul, ugyanúgy hideg motornál, mint melegnél. Jövö héten megy szervizbe, kiváncsi vagyok mit tudnak vele kezdeni.
- zörgés hallatszik a műszarfal több pontjáról is. Ez elég méltatlan a márkához. Az előzö autóm (Megane) müszarfala 6 éves kora körül kezdett egy kicsit zörögni.
- a fékek olyan hangosan nyikorognak, mint a vasúti vagonoké
- körülményes az optitron kijelzö kezelése, nehéz leolvasni az értékeket, a legkacifántosabb pedig a müszerfalvilágitás fényerejének beállitása.
- a csomagtartó kidolgozása nagyon trehányra sikerült.
- az elsö lámpákban izzót cserélni egy horror, sötétben meg végképp reménytelen vállalkozásnak tünik. Remélem minél ritkábban kerül rá sor.
- Inditási gondok
- Hangosan nyikorgó fék