Corolla, a jó döntés!
Előrebocsájtom, h ez életem első saját autója, előtte azért Fabiát és egy C3-ast vezettem hosszabb ideig. Vásárlás előtt az új Ford Focus Sedan és a Corolla között vacilláltam, végül a "többség" javaslatára is, főleg költséghatékonyság miatt ennél maradtam.
Az autóval idáig elégedett vagyok, igaz, rögtön első nap nem indult. A szervizben ugyanis elfelejtették közölni, h ha a gumiszőnyeg előrecsúszik, akkor a kuplung alatti érzékelő letiltja a motorelektronikát. Most már figyelek, nincs is gond az indulással. Az úttartása jó, és a fogyasztása teljesen tökéletes, igaz főleg országúti közlekedés mellett, de stabilan hat liter körül van, ami egy 1.6-os autótól szerintem nagyon korrekt. A motor erőt egyenlőre kicsit kevesebbnek érzem, mint vártam, de állítólag javulni fog. Belső kényelem megfelelő.
Ami szerintem is hiba, h a csomagtartó csak belülről, vagy kulccsal nyitható, illetve én nagyon hiányolom a hátsó ablaktörlőt! A manuális légkondi lehetne hatékonyabb.
De mindezektől függetlenül, egyenlőre, másfél hónapos használat után nagyon örülök, h Toyota mellett döntöttem, maximálisan hozza azt, amit én egy autótól várok/vártam. Mindenkinek jó szívvel merem ajánlani, remélem később sem csalódom benne. Fontos szempont az is, h általában a külseje elnyeri mások tetszését is, igaz a metálkék szín nagyon hamar koszosodik, de erről nem az autó tehet. A könnyebb tolatás miatt azonban mindenkinek javaslom még a tolato-radart.
- a váltó 500 km után nyikorgott, kenőanyaggal rendberakták a szervizben, azóta semmi gond
Toyota Super
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2008 |