Relax-fotel helyett
Amikor autóvásárlás el?tt kipróbáltuk a kiszemelt típusokat, egyedül a Corolla volt képes el?hozni bel?lem azt az érzést, hogy "ezt az autót rám tervezték". Minden pontosan úgy m?ködött, ahogy én azt szeretem és elvárom egy autótól. A pedálok, a kormányzás, a váltó, mind olyan volt, ahogy én elképzeltem. És valóban csak elképzeltem, mert eddig egy autó sem adta meg nekem azt az érzést. Meg is vettem.
M?szaki szempontból nagyon jónak számít a kategóriájában. Az 1.4-es motor 97 lóer?t teljesít és meglep?en jól viszi a nagy kombi karosszériát. A fogyasztás 6,5 liter körül alakul normál használat során, és 7 liter fölé még soha nem ment. A váltónak kellett kb. 500 km, mire igazi Toyota váltó vált bel?le. Az els? kilómétereken még nyers volt és elég nehezen vette a hátramenetet. De ez a kezdeti probléma megsz?nt, mostmár pontosan és könnyen jár, de érezni rajta, hogy egy igazi masszív szerkezet.
A futóm? nem sportos, inkább a kényelmes utazást támogatja, de ett?l függetlenül stabil, nem billeg. A hangját is szépen elszigetelték az utastért?l, mint ahogy a többi zajt is. Er?s gyorsításkor a motor egy kicsit hangosabb a kelleténél, de a hangszín nem kellemetlen. Normál használatnál nagyon csendesen m?ködik az autó, aminek az a “hátránya”, hogy út közben folyton a keszty?tartóba pakolt számtalan holmi mocorgását kell hallgatni.
Az összeszerelési min?ség a törökországi gyártás ellenére is nagyon jó, minden stabilan áll a helyén, viszont a hangos, basszusokkal teli zenét visszafogott zizzenésekkel kommentálja. Az anyagok jók, a m?szerfal és az ajtók puha m?anyag borítást kaptak.
A küls? nem kelt túlzott érzelmeket, ez egy konzervatív kombi forma. Aki ezen túl tudja tenni magát, nagyon fogja szeretni. Én mindig örömmel ülök bele, s?t a hazautat gyarkran elég nagy kerül?kkel hosszabbítom meg, mert egyszer?n jó benne kipihenni a munka fáradalmait.
- 11000 km alatt még semmi. Ez az állapot szerintem akkor sem fog változni, ha egy nullát még hozzáteszünk ehhez a számhoz.:)
Toyota Vác
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Almera | Következő autója? | Következ? Corolla, vagy Corolla Verso |
Verdikt | (7.9/10) |