Pirospaprika
Kis piros autómat három hónapja nyúzom nap mint nap.
Megtetszett egyszer? formálya, melyet a sport felszereltség nem túl tolakodó stílusa kicsit feldob. Az utastérbe ülve feltünik egyszer?sége letisztultsága és ronda fekete szine. Magyarul a forma és a funkció rendben a csomagolás ronda. Ráadásul a kétszin? üléshuzat fekete része hamar szöszös és foltos lett. Az ülés hoszú útón is kényelmes nekem kicsit rövid az ül?lapja és kár hogy nincs gerinctámasz. A térérzettel minden renben, meglep? de nem kell az ülest teljesen hátratolnom,pedig 185cm vagyok, így normál méret? felnöttek a hátsó sorban is elférnek. A vezetési helyzet jó csak középs? könyökl? alacsony és kemény. A csomagtartó kicsi de aki nagyobbat akar ne vegyen ötajtós kocsit mert nem igaz ,hogy másoké nagyobb. Mindenesetre az öttagú családunk (két gyerek, feleség, anyós, meg én) egy heti cucca plussz egy h?t?táska és egy karton carsberg ja meg a gumicsónak befért és csak a kalaptartó maradt otthon. A futóm? halkan végzi a pesten nem is olyan egyszer? dolgát nem ráz és csak egy kicsit billeg. Gyors kanyarban diszkrét gumicsikorgás jezi a móka végét, de ezalatt is kontolálható marad a gép. A váltó nekem kicsit még lassú de remélem bekopik mert ha nem hamar hazavágom, komótosan kapcsolgatva elég pontos és könnyen jár. A motort hagytam a végére szerintem ehez a kocsihoz a legjobb választás. Köny? (108kg) keset fogyaszt és nagyon megy. A motor kicsi súlya hozzájárul az autó jó útfekvéséhez és fogyasztásához, nem beszélve a gyorsulásról. A kocsi menetteljesítményei a meggy?z?ek, ha felvette a fordalatot kb1800-tól egészen 4000-ig rendesen tol. Autópályán a 160-at simán tartja ekkor még csak 3500-at forog, a 180-at is megfutja ha kell. Mindezt 5.5l-es átlaggal, 160-nál az átfolyásmér? szerint 6.5-öt fogyaszt, 90-nél 4-et. Városban (pesten) 6.5, álandó légkondival. Javítani még nem kellett az olajat sem fogyassza. Összeségében egy jól összerakott, kiforrott technikájú gazdaságos autó, ami nélkülözi az olyan innovatív megoldásokat,mint a padlóba a sz?nyeg alá relytett rekesz meg stb. De cserébe egy a mindennapokban jól használható pofás kocsit kaptam.
- Semmi.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |