Nem csalódtam
A most futó Corolla egy normális, megbízható autó. Motorja szerintem a legjobb 1.4-es, amit ma kapni lehet, a legfeltűnőbb a méretét meghazudtoló nyomatékossága, de nagyon dinamikus is, persze szintén a méretéhez képest. A váltó jó, egyedül a szinkronizálatlan hátramenet igényel néha figyelmet. A futómű nagyon stabil, nem tudom, hogy azok akiknek nem ez a véleménye hogyan használják, én meg vagyok vele elégedve. A rugózás feszes, de nem ráz, csak a keresztbordákat nem szereti. Ja és egyáltalán nem kényes a futómű. A beltér elég tágas, az ergonómiája is jó, kár, hogy a kormányt csak magasságában lehet állítani, igaz ezen a ráncfelvarráskor javítottak. A fékek jók, nagyon finoman adagolhatóak, mondjuk nem ereszkedtem még le az Alpokból, így fáradékonyságukról nincs tapasztalatom. Az ABS jól, finoman működik. A csomagtartó nem nagy, de legalább rendes pótkerék van benne, nem holmi virsli, vagy defektjavító. A csomagtartó bővíthetősége mintaértékű. A felhasznált anyagok jók és tartósak, viszont itt-ott, főleg melegben és rossz úton zörög ez-az. Sajnos a magyar utak is hozzájárulnak ehhez. A felszereltsége jó, semmi parasztvakítás, de minden lényeges benne van.
Összességében egy jó autó, és nem csak a megbízhatósága miatt, hanem abszolút értékben is. Fő erőssége a brilliáns motor, amivel nagyon keveset is lehet fogyasztani, sőt a motor karakterisztikája kifejezetten elő is segíti, hosszabb utakon teljesen normálisan vezetve simán 6 liter alá lehet menni a fogyasztással (persze nem autópályatempó mellett).
Semmi felesleges franciás bohóckodás, de még sem unalmas. Bátran merem ajánlani mindenkinek.
- elakadásjelző kapcsolójának cseréje :)
Troska, Pécs
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2003 |