Nagyon megbízható, de kicsit unalmas
Előljáróban annyit, hogy nem bízom a használt autóban. Pontosabban a nepperekben. Apám már megjárta egyszer, nem akartam a sorsára jutni, ezért autóvásárláskor csak új jöhetett szóba. Ráadásul nem szeretem az autót állandóan szerelőhöz sem vinni, ha már új akkor működjön is. Sok márka szóba került (Renault, Peugeot - megbízhatatlan franciák, VW - túlértékelt német), maradtak a japánok. Honda értékesítő nem állt a helyzet magaslatán (légkonit 400.000 Ft-ért akart az autóba tenni) így végül a Toyotánál kötöttem ki (légkondi ingyen volt és az sem volt gond, hogy a hitelt nem általuk preferált pénzintézetnél vettem fel).
Nagyon megbízható autó, bár kicsit unalmas.
Az 1.4 motor, nem túl robbanékony, az autó súlyához (1135 kg) kell legalább az 1.6-os. De ezt tudtam vásárláskor is.
Papír szerint a vége 185 km/h-t, de mivel majdnem mindig gyerekkel utazom, max. amit próbáltam 170 km/h volt. Ezt viszont gond nélkül hosszú távon is tudja. Ilyenkor megeszi a 8-9 litert, egyébként vegyesen 7 liter körül alakul.
Nekem elég kényelmes, de a csomagtere nagyon kicsi. Mivel közben a család is bővült, kénytelen leszek túladni rajta. Pedig szeretem, maximálisan megbízható társ.
- Semmi, ez TOYOTA. Csak kötelező szerviz.
Toyota KOTO, Kaposvár.
Itt vettem az autót, ide vittem az első két szervizre. Rendesek, de apróságokkal nem foglakoznak (zörgö rendszám, stb.) Soha nem akartak átverni, habár első szervíznél kérdés nélkül utántöltötték az ablakmosó folyadékot (kb. 3 dl.) és számláztak egy litert, de következő alkalommal már megkérdezték akarom-e az utántöltést.
Toyota TROSKA, Pécs
Az értékesítők osztályon aluliak. Mintha nem is autót árulnának, a vevő csak bajnak van. Ráadásul teljesen hülyének nézik az embert, kedvezményről szó sem lehet, örülhetsz ha nem listár felett adják az autót. Inkább elmentem Kaposvárra autót venni.
A szerelőcsapat viszont jó! Egyszer vittem hozzájuk, mert nem volt időm Kaposvárra lemenni, de végig az autó mellet lehettem, és nagyon segítőkészek voltak.
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2003 |
Előző autója? | Swift 1.3 GLS | Következő autója? | Corolla Verso vagy Avensis |
Verdikt | (7.5/10) |