Autók » Toyota » Corolla (2002-2006)

Corolla 1.6 Wagon Terra

Minden, amire habtestem vágyott...

Az autót külföldr?l rendeltem meg anélkül, hogy láttam, vagy kipróbáltam volna. Ennek ellenére telitalálat volt, mindenben tökéletesen megfelel az igényeimnek. Remekül megy, az 1,6-os motor szépen viszi, nagyon jó élénk a gázreakció, könnyedén felpörög, de alacsony fordulatról, mondjuk 1200 rpm-r?l is simán feljön. Ki is használom a virgoncságát: városban rendszeresen gyorsulgatok lámpáknál, még akkor is, ha el?re látom, hogy az ellenfél le fog nyomni, országúton el?zéskor 90-nél még visszaszúrom hármasba, csak mert az élmény mosolyt csal az orcámra. Autópályán is általában 160 felett közlekedek vele. Ez persze nem tesz túl jót a fogyasztásnak, de hát ez van. Városban sajnos csak nagyon rövid távokon használom, szinte mindig hideg motorral (persze ilyenkor nem pörgetem), így ez is felnyomja a fogyasztást. Emiatt nagy átlagban 9,5 l/100 km jön ki. Az asszony viszont hozott már ki országúton 5,6-ot is.
A kombi pakolhatósága jól jön két gyerek mellett. Meg persze a versenybringám is sokszor szállítom benne. A csomagtartó mérete nem túl nagy a kombik között, de eddig még mindig elég volt. Családi nyaralásokra is mindig viszem a bringám, azt is elnyeli a sok egyéb cucc mellett. Volt már benne egyszerre hat versenybringa is, szóval azért nem kicsi.
Felszereltségben pont az van benne, ami nekem kellett, semmi sallang, felesleges extra. Én a kényelmével is maximálisan elégedett vagyok, nyomtam már le vele 1300 km-t egyben, gond nélkül. A min?sége is kiváló, minden olyan benne, mint új korában.
Összességében nekem nagyon bejött a gép, még így, közel három év után is mindig izgalommal ülök a volánja mögé, és élvezettel terelgetem. Tökéletes, bár egy még er?sebb motort el tudnék benne viselni:-)

- 1. A legkomolyabb hiba eddig az volt, hogy másfél éves korában, városban vezetve néha pár másodpercig rángatott, kétszer a motor ellen?rz? lámpa is kigyulladt. Többször visszamentem a szervizbe, de persze nem tudtak rájönni a hiba okára. Egyéni akcióba kezdtem, leveleket írtam, és végül a TMH-nál volt egy srác, aki rájött, hogy a VVT szabályozó tárcsa volt a hibás. Ezt gariban cserélték, azóta jó.
- 2. 30000-nél fékezéskor enyhe szitálás jelentkezett, a tárcsa felszabályozása megoldotta.
- 3. A hátsó biztonsági öv megvezet? m?anyag alkatrésze eltört, és így megszorult az öv. Ezt az okozta, hogy ahhoz, hogy a gyerekülésen át lehessen f?zni az övet, nagyon ferdén kellett kihúzni a megvezet? résen keresztül, és így id?vel a sok ki-behúzgálás során szépen elf?részelte a m?anyagot. Övcsere.
- Ez eddig mind garis volt, tehát egy fillérembe sem került.
- Ja, meg két és fél éves korában kiégett az egyik tompított izzó.

Újhelyi, Debrecen
Vegyes tapasztalatok, alapvet?en jó hozzáállás, csak az elvégzett munka nem mindig az igazi

Autofokusz, Zalaegerszeg
Nagyon pozitív hozzáállást tapasztaltam.

Fenntartási költség (10) Évjárat 2002
Megbízhatóság (10) Vezetett km 42000
Előző autója? Corolla (1986) Következő autója? valószín?leg Toyota
Verdikt (8.7/10)

Toyota Corolla 2002 (2002 - 2006)