Megbízható szép városi zabagép
Újonnan került hozzám, egy 1,8-as 94es Mitsubishi Galant után. Így az 1,4 es kilencven valahány lovas motor ahhoz képest gyengécskének tünik. Biztonságos elözéshez sokszor vissza kell kapcsolni 4-esbe, és igazából húzni csak a 3000-es fordulat felett kezd el. Lámpánál gyakran a Suzuki Swift is ellenféllé válhat, ami nem egy szívderítö élmény.
A másik rossz tulajdonsága, hogy városban télen 10-11 litert is képes fogyasztani, igaz, városon kívül 130-140-el haladva megelégszik 8 literrel is. Ezek az adatok azonban egy ilyen nagyságú autó esetén nem túl megnyugtatóak.
Meghibásodása az elmúlt 19.000 km alatt még nem volt, néha a beépített gyári CD-rádió önállósítja magát és bekapcsol, ám az is lehet, hogy mindez az úthibák eredménye.
Mind külsöleg mind belsöleg igen szép kidolgozású autó, a felhasznált m?anyagok közül egyik sem kopogós, még roszz úton sincs idegesít? zizegés az utastérben. A motor szintén csendes kív?l és belül is.
Összességében egy igányes és szép autó, bár a motorválasztékból én mindenkinek inkább az 1,6-ost javasolnám.
Az elözö itélet óta megint eltelt 18000 km, a kocsinak semmi baja nem volt, és a megbízhatóság változatlan. Szidtam korábban a fogyasztást: néhány hónapja kipróbáltam, hogy országúton kb. 100-as tempóval, óvatosan előzve mennyit fogyaszt: 5,5 L. Szóval lehet ezzel is takarékosan járni, csak tényleg öregemberesre kell venni a stílust hozzá. Megszokás kérdése. A városi fogyasztás azonban továbbra is sok.
- Eddig még semmi nem romlott el !!!
Toyota Road Service Karcag
Toyota Road Service Debrecen