(Majdnem) tökéletes közlekedési eszköz
Vaciláltam hogy a Mazda3-at vagy ezt vegyem meg, de a Corolla nagyobb motorral is olcsóbb volt, ráadásul nagyon jó tapasztalataim voltak az előző (békaszemű) Corollával.
Az autó eddig nagyon megbízható volt és a teljesítményére sem panaszkodhatom, 2000 és 3500 között nagyon jól húz. Az első 5000 km-en 6.5-7.0 liter között evett, de ez 10 000-re lement 5.8-ra és azóta is ott van. Bár a csomagtere nem extrém nagy, jól pakolható. Hátsó üléseket ledöntve sík felületet kapok, amire pont elférnek a 138cm-es laminált padló lapok. Az ülések nekem kényelmesek, 1300 km után sem fáj a hátam és kiszállva a kocsiból nem kapok áramütést mint annó az Almerámban.
Néhány dologgal viszont nem vagyok/voltam kibékülve:
- műszerfal világítás állítása menet közben balesetveszélyes (benyúl a kormány mögé hogy elérje a gombot, megkeresi a menüben a megfelelő pontot, beállítja a fényerőt), viszont elkerülhetetlen, mert nappal, napszemüvegben csak a legerősebb fokozaton láthatóak a műszerek amik viszont így éjszaka kisütik a szemem
- tompított fényszóró gyenge
- a pedálok túl közel vannak egymáshoz (44-es láb), de már megszoktam
- 6. fokozat a váltóban jól jönne a német autópályán
- nem szereti a hátrameneti fokozatot, gyakran kell 2-szer kuplungolnom hogy bevegye
- az elején kicsit akadt a 2. és a 3. fokozat között, de ez már magától megjavult, egyébként a váltó nagyon jó, pontos
- esős időben légkondi nélkül párásodik (de ez minden újabb, légkondis autóra igaz)
- a gyári gumi vizes úton nem tapad jól, viszont cserében lassan kopik
- Semmi, még egy izzó sem égett ki, viszont 50 000km körül az alábbi zajforrások jelentkeztek:
- - kuplung nyikorog esős időben - A 60 000-es szervíznél ´megjavították´, de pár nap múlva megint előjött
- - valami rezonál a motortérben, a 3000-3500 fordulatszám tartományban, teljes gáznál
Louwman Den Haag (Hollandia)
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Almera 1.5 (2001) | Következő autója? | Qashquai 1.6 acenta (2009) |
Verdikt | (7.7/10) |