Autók » Toyota » Corolla (2002-2006)

Corolla 1.6

Majdnem tökéletes

Az autót 2009-ben vettem.Bíztam a jelben és tetszett a formája. Nem csalódtam benne.A megvétel után egy évvel műszakira került a sor ekkor cserélni kellett az első tárcsákat és első-hátsó betéteket, de ennyi. Az autó 150ezer kilóméterig, vagyis amikor megvettem szervízkönyves volt(ha igaz). Azóta saját szerelővel szervízeltetem, de hiba eddig semmi nem jött ki rajta.Vettem rá 17-es felniket meg egy hátsó sportdobot, hát mit mondjak...Megnézik vele az utcán :) Az autót 90%ban városban használom,5-6km-es távokon és nagyon jó érzés, hogy bármikor indulok bárhova,sose kell gondolkodnom vajon elindul-e és odaérek-e vele,akkor is ha az ország másik felébe megyek.Ehhez képest a fogyasztása szerintem baráti: csak városban 7,5-8 liter.Hidegen sose megyek 2ezer fölé, de ha bemelegszik akkor símán 6000 fölött váltok.Nem is vártam meg a 15 ezres olajcsere periódus végét:161 ezernél cseréltem Castrol Edge 0w-40re. Nem tudom előtte mi volt benne(elvileg ugye a szervízkönyvből kiindulva gyári 5w-30 Toyota olaj),de semmi különbséget nem érzek, viszont megnyugtat a tudat, hogy minusz 20 fokban is van megfelelő kenés egyből(főleg,a rövid téli utak miatt is).A 10 másodperces gyorsulás szerintem parádés egy 1.6 kombitól és a fogyasztás se rossz.Szeged-Balaton távon (országút 100 lakott terület 60) 5,6 jött ki computer szerint, ami kb 5,7nek felel meg a tapasztalat szerint. Tömören:alacsony fogyasztás, jó teljesítmény megbízhatóság. Na de azért van két negatívum: a váltó rövid áttételezése miatt autópályán relatíve sokat fogyaszt(különösebben nem izgat évente kb 1szer megyek pályán) és a bowdenes megoldás nem méltó az autóhoz.Nekem nem elég pontos. A másik még inkább zavaró tényező az ülés- és kormánypozíció. 185 centis vagyok és egyszerűen képtelenség jól beállítani. A 2005 utáni modellekben orvosolták a problémát (tengelyirányban állítható kormány).Ha az enyém is ilyen volna valószínűleg sose adnám el.

- Kopó alkatrészek: komplett kuplung (utólag kiderült feleslegesen,de legalább Aisin lett Valeo helyett),első féktárcsa+betét, hátsó betét, hátsó kipufogó dob (rozsdamentes sportdobra)

Nem márkaszervízbe hordom...

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Polo Következő autója? Accord
Verdikt (8.9/10)

Toyota Corolla 2002 (2002 - 2006)