Korrekt japán
1,5 év használat után:
Az autó még mindig jó, 1 db kiégett izzón kívül semmi gond nem volt vele. Viszont zörög az anyósülés, a biztonsági öv tartója, a félig leengedett ablak és minden gyorsításkor jobb oldalt valami a műszerfalban. Az utóbbi rendkívül idegesítő, mivel sokat használom városban. 15000-es szervíznél megnézték, csináltak vele valamit, kb 3 hónapig nem zörgött... azóta folyamatosan. Attól tartok ha megint szétszedik a műszerfalat csak romlani fog a helyzet :(
Szóval nem rossz autó, de az összeszerelési minőségen lenne mit javítani.
0,5 év után:
Az autóval összességében elégedett vagyok, azt kaptam amit vártam. Korrekt menetteljesítmények és fogyasztás, számomra megfelelő felszereltség.
A külseje ebben a kivitelben tetszetős (nem tetszik sem a sedan sem a wagon), gyári küszöb, szoknya, stb., az alufelni pedig már érkezik a nyári gumikkal.
A belseje meglehetősen egyhangú és fantáziátlan (a számítógép kijelzője elképesztően gyagyi), de ergonómiailag minden rendben van, eltekintve a túlzottan magas üléspozíciótól.
Pozitívumok:
- remek motor
- korrekt fogyasztás (vegyes használat mellett 7-8 liter között dinamikusan hajtva), ennyit az 1,4-es Astra is megevett
Negatívumok:
- a kormányt baromi sokat kell tekerni végállástól végállásig
- a már említett túlzottan magas üléspozíció
- innen-onnan zörgés hallatszik már most is (erre nem számítottam)
- ha nem ilyen minőségű utakon közlekednénk (Budapest), azt mondanám hogy lehetne feszesebb a futómű, így megfelelő kompromisszumnak érzem
- egy hatodik fokozat elkelne pályán, a motor szerintem simán megbirkózna vele
Eddig elégedett vagyok vele, műszakilag nagyon jól összerakott autó, mellyel élvezetesen (az átlagnál dinamikusabban) lehet közlekedni. A SPORT jelzőt viszont némileg erősnek érzem a kormány és a futómű miatt.
Sportautót keresők vegyenek inkább Celicát :)
- egyenlőre semmi, csúnya is lenne ennyi idő alatt :)
- viszont sérült gumival érkezett (a gumik belső pereme 5-10 cm hosszan sérült) --> garanciában cserélték
- a középkonzolon kiégett az egyik izzó
Toyota Sakura
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2005 |