Autók » Toyota » Corolla (2002-2006)

Corolla 1.4 Wagon

Komfortos fiatalos családi kishajó

Mint már írtam, 3 hónapja vettem, Jó tulajdonságok: kombi léttére (bordómetál) elegáns megjelenés, (nem egy munkás kombi kinézete van, ezt már többen is megjegyezték) én 188 cm magas vagyok és mögöttem egy 180 cm-er körüli ember még kényelmesen elfér. (Az előző kocsimban Swift Sedan még a gyereküllés sem fért be mögém.) A csomagtartója elég nagy eddig két 5 napos hétvégét tartottunk gyerekestől és az utastérbe max a gyerekmotor került a csomagok közzül (ja én ismerem a feleségem pakolási szokásait 2 hétre is elegendő lett volna minden). A kocsi jól felszerelt, majdnem minden benne van amit gyárilag bele lehette rakni. hiányossága a szélvédők nincsennek sötétitve/fóliázva, ez szerintem nagyon hiányzik, bár utólag ez megoldható. (nem a kinézet miatt, hanem a praktikus előnyökért). Amik nem tetszenek a kocsiban azok egyenlőre csak apróságok: engem is zavar a rádiót halgatni csak ráadott gyújtással lehet, az első üllések háttámlájának állítása lehetne kicsit kifinomultabb értem ezalatt: nem recseg mintha eltörne benne valami.
Amit szeretek: kinézet, kényelmes, alacsony fogyasztás sokat megyek települséen belül pár kilómétereket illetve települések között rövid szakaszokat és az átlag fogyasztás nem ment 7 liter felé. (előző tulaj szerint Debrecen Pécs nyáron légkondival ésszerű 90-110 km/h családdal csomagokkal 5,8 l/100 km, amit én is csak alátámasztani tudok).
Én rengeteget olvastam mielőtt kocsit vettem volna: 1 jó tanács akik mos készülnek erre: nézzék meg az ítélet írójánál, hogy milyen kocsiból ült át, a corollába, úgy gondolom nem elhanyagolható az ítélet értékelésekor.

- 3 hónapja vásároltam a kocsit, eddig semmi nem hibásodott meg, egy apró kellemetlenség történt csupán a kipufogó dob felett van valami nagyon vékony és hajlékony lemez, ami terepen egy kicsit eldeformálódott, minek folytán induláskor (legalább is én csak akkor hallottam) a rezonáló kipufogó dob hozzáverődött a lemezhez és "gyönyörű" csilingelő hangot hallatott. A hiba elhárítása 2 perc, aláfeküdni a lemezt visszahajtani és már kész is.

Debrecen Radservice Kft. Korrektnek tűnő tisztelettudó kiszolgáló személyzet, egy ablakon keresztül végignézhető a szervízelés folyamata. Azért nem tíz az értékelés, mert rendeltem egy két dolgot a kocsihoz, értesítettek rőla hogy megérkeztek a megrendelt kiegészítők, majd amikor megjelentem átvenni azt mondták nincs itt az illetékes kolléga és ők nem tudják hol van a raktárban amit rendeltem.
1 héttel később újra ugyanezt akarták velem eljátszani, de a végén a szalonos gyerekkel a raktárban megkerestük a vásárfiát, meglett.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Előző autója? Swift Sedan 1.3 Következő autója? Egyszer majd egy Avensis Wagon,
Verdikt (7.9/10)

Toyota Corolla 2002 (2002 - 2006)