Kényelmesebb mint egy Airbus 320-as!
Elmúlt évek során sikerült pár 15 évnél idősebb autót vásárolnom és egy rakás rakás pénzt ráköltenem a szervizekre és minden olyan alkatrészre ami ugye az idő és a kilóméterek múlásával elhasználódik.
Volt egy Opel Senatorom, kényelmes volt csak minden hétvégén volt vele valami baj, meg a benzint is szerette (13L/100km). nagyjából 7 év alatt költöttem rá kb másfél millát és mennyiért tudtam eladni? 150ezerért, szóval ennyit a veterán szarokról...
Utána 2 évvel ezelőtt vettünk egy Honda Civic-et ami még mindig 15 éves volt (de jobb mint egy 25 éves vas), de ezen is kijöttek a bajok: új féktárcsák és fékcsövek elöl, új hátsó dob, jobb első rugócsere és rohadó hátsó ivek.
Szóval kezdtem unni hogy 9 év alatt amennyi pénzt ölt autóba az ember, annyiért már egy 5-6 éves jó autót lehetett volna venni.
Mivel anyagi helyzetünk kicsit javult ezért úgy döntöttünk hogy veszünk egy használt autót, max 6 éves lehet hogy még birja a seggünk alatt 10 évig kevés kilóméterrel. Nem mondtam hogy legyen olcsó, inkább megbizható legyen.
Sok keresgélés után 2 autó jöhetett szóba: Honda Civic 2005 vagy Toyota Corolla 2004, mindkettő 55ezer km-el.
A két autó egy árban volt, de a Honda puritán jellege és extrák nélküli felszereltsége miatt éreztem úgy hogy jobban tennénk ha egy Corollát vennnék. No és itt jön az ami eddig nem történt meg: egy percig se bántuk meg a vásárt!
2004-es 1.6-os 116LE VVTI motor SOL felszereltséggel: ködlámpák elöl-hátul, esőszenzor, fényre sötétedő belső visszapillantó tükör, elektr. ablakok elöl-hátul, elektr. tükrök, vonóhorog, középkartámasz, fekete belső, audio control a kormányon, Cruise Control, Clima Control.
A legtutibb az autóban ez utóbbi kettő: imádom a cuise controlt! lazán le lehet vezetni 2000km-t gond nélkül és még benzint is spórol az ember.
2 fővel városi-országuti vegyesben 7.1L az átlag 100km-en. Namost 5 fővel is ugyanennyi (nem viccelek). A motor nekem elég erős, hameg trafipax van mindenhol akkor meg főleg...
Az autó csak 3 hónapja van meg, de imádom, legfőképp hogy nem fogyaszt többet mint a 200 kilóval könnyebb Honda Civic hatchback.
Szerencsére végig szervizelve volt az autó, az összes szervizhistoria megvan. Rosszat nem tudok mondani róla (na jó, kávét nem főz...)
Ja, a cim: voltunk Portugálban nyaralni és a TAP Airbus 320-as gépének ülése 3 óra után kellemetlenül nyomta a hátamat, egyszerűen nem tudtam kényelmesen ülni benne a 180cm-es magasságommal.
A reptérre érve beültünk a Corollába és 2 perc mulva mindketten azt mondtuk: vazzeg, milyen kényelmes ez az autó!! No, hát ezért szeretjük...
- eddig még semmihez nem kellett nyúlni ablakmosófolyadékon kivül.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Civic hatchback 1995 3dr | Következő autója? | Toyota Auris Hybrid |
Verdikt | (9.7/10) |