Jó kis munkatárs
15 éve dolgozom dízel autókkal mint gépjárművezetés oktató,koptatom is őket rendesen,tőbbet kell elviselniük az átlagos használatnál.A toyotára megbízhatósága miatt esett a választásom.Eddig nem csalódtam benne.Kezelhetősége megfelelő, fogyasztása megfelelő,nem kívánom halálra dicsérni , mint márkatársaim,de szerintem is jó.Néhány apró hibát már olvastam mások itéletében,sok esetben osztom véleményüket.például a műszerfal karcolódik,a központi kijelző szintelen és egyszerű,pedig már az olcsó mobiloknak is színes dekoratív a kijelzőjük, a feiratok apró betükkel jelennek meg a sarkokkban amik zavarók.Hallani egy-két zörgő hangot is amely méltatlan a Toyota hírnevéhez.Ha telitankolom furcsa lötyögő hangok hallhatók egy darabig.Szerencsére egy tank üzemanyaggal sokat lehet menni,általában 900 km-ként szoktam tankolni,nem szeretem ha nagyon kiürül a tank.A motor telitalálat ha valaki nem versenyezni akar pont megfelelő.Városi használatban kimondottan jó,de országúton is fürge.Szeret pörögni,alsó fordulatszám tartományban kissé erőtlen,de elvégre is csak 1.4 es.A motor hangszigetelése kiváló.Kormány,fék kiváló,rugózás megfelelő.Rosszindulatú megnyilvánulása nem volt.A sebességváltó is jól végzi a munkáját ,bár a hátramenet néha akadozik,Korábban nem kívántam írni ki akartam várni egy két évet,hogy tárgyilagos legyek.Most már le merem írni véleményem.
- Az eddigi javítás a fűtéskapcsoló megvilágításával kapcsolatos izzó cserével kezdődött és végződött.
Toyota Autó Göbölös Tatabánya
Fenntartási költség | (7) | Évjárat | 2005 |