Japán Doxa
El?rebocsátom, eleve elfogult vagyok ha a márka neve szóba kerül.Nem alaptalanul.2002-ben egy horvátországi nyaraláson
megdöglött a Lada Szamarám(senki nem értett hozzá,egy szaros bolgár gyártmányú trafó miatt-kb. 2500 Ft-os
alkatrész- egy napot és egy éjszakát kellett Senj városában
töltenünk) három gyerekkel, feleséggel, tet?boxszal és a mérhetetlen idegességgel. Na akkor határoztam el, hogy eljött a peresztrojka ideje az autótipusok terén is.
Villámgyorsan eladtam, és vettem egy Toyota Corolla XLI 1.3-as szedánt amely ugyan 4 éves volt és 125.000 Km. volt az
órájában, de ez nem érdekelt.
Három évig használtam a legnagyobb megelégedéssel,most adtam el-fájó szivvel- és 178.000 Km -rel.Ez id? alatt a csomagtérnyitó bovden akadt ki az utastérben,ill. a m?szerfalvilágitás egyik izzója égett ki.Ennyi.
Az új autóm ugyan 2002-es évjáratú,de hónapokig vadásztam
rá az interneten,mire megfogtam, s a megjelenés másnapján
máris elmentem érte az alföldre-én Zalában lakom.
Mondhatom, minden várakozásomat felülmúlja: szolid vonalvezetés ,hivalkodásmentes, mégis arisztokratikus küls? és bels?.Puha m?anyagok finom kárpit.
Motorja olyan diszkréten dolgozik, mintha elektromos meghajtású lenne.Egyedül 120 környékén van er?sebb motorzaj, de ez nem tolakodó.Minden kézreáll,a váltó mint a vaj.Nem vagyok egy autóversenyz? tipus, de kifejezetten jólesik a 140-150-es tempó vele. Ehhez hozzájárul, hogy az els? az volt, hogy Michelin Energie gumikat vettem rá.
Hogy mondjak rosszat is róla, valahogy nem tudom tökéletesen
beállitani az ?léshelyzetet.Ennek ellenére azt gondolom, hogy a
világ autógyártása még mindig tanulhat a pici vágottszem? emberekt?l.
- Els? fékbetéteket cseréltettem,Bárdi autónál vettem angol
- utángyártott állitólag ugyanúgy kitart 40-50e. km-t.
- 11.000 ft.+4.000 munkadij saját szerel?nél
Saját
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2002 |
Előző autója? | Corolla XLI 1.3 Sedan | Következő autója? | Toyota Corolla, Avensis |
Verdikt | (8.6/10) |