Autók » Toyota » Corolla (2002-2006)

Corolla Wagon Terra Plus 1.4 D-4D

Imádnivaló tökéletesség gazdaságosan

Nyilván nagyban függ az ember véleménye egy autóról attól, hogy miből ült át az újba. Nem is ragoznám, hogy milyen minőségi ugrás volt egy 13 éves Suzuki Swift (amellyel egyébként végig nagyon elégedett voltam, csak hát megöregedett) után egy vaci új Corolla. Persze más autókat is vezettem időszakosan, így a kategóriatársakból is van némi összehasonlítási alapom.
A külsőt-belsőt lehet szeretni vagy utálni, ez igazából izlés kérdése, a belső egyszerű, de ugyanakkor nagyon praktikus mivolta nekem bejön. Minden ott van, ahol lennie kell.
Nem versenyautó, de a mindennapi használatra akár városi, akár közúti forgalomban szerintem tökéletes. A legnagyobb erénye a motor és a fogyasztás. Nagyon szépen kihegyezték és ráadásul 160-ig eszméletlen csendes is. Az elején kicsit lomha, de 1800-as fordulat után úgy harap ahogy kell neki, egészen 3800-ig. Ez kb. azt jelenti, hogy 70 és 170 között ötödikben nincs gondja a nyomatékkal, egy szűkebb előzésnél sem kell visszaváltani. Nekem ez bőven elég.
Városi forgalomban a fogyasztás 5.5, közúton 100-110-es tempónál 4.5-5, autópályán 450km 160-as tempóval 4 fővel végig klímával 7.2, ráadásul dízelből. Szerintem ez magáért beszél.
Hibákat nem nagyon tudok mondani, csak olyat amit már többen is emlegettek: az A oszlop valóban nagyon széles, de ez odafigyeléssel megszokható, a műszerfal világítás felkapcsolt fényszórónál napos időben alig látható, állítgatni macerás, de azért ez sem óriási hiba. Ami viszont mindenképpen említést érdemel az az első fényszórók gyengesége. A reflektor iszonyat jó, de a tompított alapból semmire sem használható, egyes helyzetekben életveszélyes. Azonnal cseréltettem egy másfélszeres fényerejűre, így elfogadható lett. Javaslom mindekinek a cserét.
Az eddigi 6 hónap és 14000 km alatt semmi hiba, remélem így is marad. Összességében imádom! Aki különlegeset és kirívót akar, az ne ilyet vegyen, de aki a megbízhatóságra és az olcsó és biztos üzemeltetésre hajt annak tudom javasolni.

Update 45000 km-nél: Ha lehet még jobban imádom. Soha nem hagyott cserben eddig, mindig pontosan azt nyújtja amit várok tőle. Összecsiszolódtunk... Szervíz korrekt, garancia korrekt, persze az olajat nem árt vinni a kötelezőkre, mert kissé borsosan mérik... :)

- csak két apróság (féktárcsa, ajtó szigetelő gumi kopás), de garanciában megoldva

Toyota Troska, Pécs

Fenntartási költség (10) Évjárat 2006
Előző autója? Swift 1.3 Következő autója? Toyota/Lexus
Verdikt (8.7/10)

Toyota Corolla 2002 (2002 - 2006)