Ha még főzni is tudna...
Az autót nagyon megbízható forrásból, márkakereskedésből vettem, gyári garanciát is kaphattam rá, megbízhatóan szervizelt darab volt. Én is ugyanoda hordtam, nem bántam meg, olcsóbb volt, mint a korábbi maszek szerelőm.
Kövezzenek meg, nekem tetszik a formája és a belseje. Beülve az embernek kifejezetten minőségi érzése van, mindent jó megfogni. A 9 éves autómban a váltószoknyán egy folt nincs, nemhogy kopás. Az egyetlen bosszantó kopás a krómozott váltógombon és a kézifékgombon volt, a krómozás lehámlott. Elég hülye dolog.
A rádió-CD lejátszó hangja nekem nagyon kellemes, szeretek zenét hallgatni vezetés közben, ez kifejezetten átlag fölötti módon szól, amatőr zenész ismerős is megdicsérte.
A motor egy kicsit fura. Egyrészt elég jól megy, ha odalépek előzéskor, akkor rendesen meglódul, a gyári 10.5-es gyorsulás érződik. Másrészt viszont van egy hülye morgós hangja a szívósornak, autópályán ez már kifejezetten átmegy erős mély zúgásba. 120-130 körül nem jó menni vele. 140-nél meg eltűnik a zúgás, lecsendesedik az autó, 140-150 körül tökéletes. 110 km/h alatt persze elég csendes, 100-110 között csak surrog.
A dinamizmus nekem megfelelő, mindig elboldogultam vele. Ez még azért ugrik, nem úgy, mint az Euro 6-os normák miatt lefojtott motorok. Most próbáltam ki egy 1.6-os új Corollát, nekem döglött volt kis fordulatnál ehhez a 9 éves autóhoz képest.
A fogyasztással elégedett voltam, nem hajtom nagyon, persze ha kell, akkor odalépek, városban keveset megyek, kb. 7 literre jött ki 100 km-en, szerintem ez teljesen jó.
Az ülések nagyon ránk vannak szabva, egész napos vezetés után sincs kényelmetlen érzése az embernek, bár nem tartozunk a nagydarabok közé. Hátul utazni is nagyon jó. Elég nagy a lábtér, 180-190 cm-rel simán el lehet férni. Hátul a motorzaj sem jelentkezik, elnyeli a kasztni, kifejezetten csendes, a futómű sem zúg, mint sok más, akár sokkal drágább típusban, amiben utaztam.
Némelyik tesztelő írta, hogy a vezetőülésnél erősebb a motorzaj, merthogy az eredetileg jobb kormányos autó szigetelését oda optimalizálták. Alá tudom támasztani, ha az anyósülésen ülök, sokkal kevésbé lehet hallani a zajt.
Összességében nagyon meg vagyok vele elégedve, ár/érték arányban nagyon jó, mindenkinek ajánlom ebben a kategóriában.
- Akkumulátor tönkrement 8 évesen, néhány izzócsere, szívósort cseréltettem mert zúgott, az új sem lett sokkal jobb.
Toyota Buda. Nagyon korrektek, nem akartak soha lehúzni, amit nem kellett azt nem cserélték, amit kellett, azt viszont korrektül. Mindenkinek ajánlom.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Astra G | Következő autója? | – |