Autók » Toyota » Corolla (2002-2006)

Corolla 1.4 D4D TERRA Wagon

Értelmes választás

Egy éve és pár hónapja vásároltam az autóm, mely vásárlására a magazinok szerinti legendás megbízhatósága és ismerősök ajánlása alapján került sor. A gépjárművel azóta 22000 Km-t vezettem hiba nélkül. Szerintem ár-érték arányban akkor ez volt a legjobb választás amit ma is így gondolok. A gépjármű kényelme szerintem az árának megfelelő, a gyorsulása és a fogyasztása a motorhoz képest elképzelhetetlenül jó. Itt meg kell említeni, hogy a kombi karosszériát az átlagos autókhoz mérten jól mozgatja a kis 1400 ccm-es diesel motor. Összesen annyi hiba lépett fel a gépjárműben, hogy az utóbbi időben egyre hangosabban nyiszorog az ülés, ami hosszú úton nagyon zavaró. Ezt a következő szervíznél szeretném orvosoltatni, remélem segítenek rajta. Egyébb rosszat nem tudok mondani. A karcagi szervíz kiemelkedően jó. Az ott dolgozók mindig meghallgatnak, és nem voltak erőszakosak a gépjármű vásárlásánál sem. Az eladó korrekt válaszokat adott kérdésemre, pl. nem akart rábeszélni nagyobb felszereltségű gépkocsira és megmondta, hogy ha olyan keveset megyek vele, mint az előző gépkocsimmal akkor nem érdemes a drágább dieselt választanom. A gépkocsit még csak egyszer kellett 15 e. km-es szervízbe vinnem, ahol felajánlotta a z eladó, hogy internetezhetek. Mikor látta, hogy unom és egyik demo autóból a másikba ülök tesztvezetést ajánlott fel a részemre. Akkor a 2.2 D-Cat Avensist próbáltam ki ami szerintem egy álom autó. ( Most már álmaim vágya) A szervízben töltött idő így hát észrevétlenül elment. Nem voltam ideges, hogy mikor lessz már kész és már várom, hogy mikor mehetek ismét szervízbe. Akkor valamelyik terepjárót próbálnám ki.
A szolnoki szervíz ennek pont az ellenkezője. Én mivel Szolnok mellett élek először a szolnoki Toyota Heringhez mentem be gépkocsit választani. Legalább 15 percet nézelődtem, mikor megszólítottam ott egy hölgyet és kértem, hogy foglalkozzon velem. A hölgy adott egy corolla katalógust és tanácsolta, hogy otthon olvassam el és ha tetszik akkor máskor menjek vissza, mert nem érnek rá. Hát itt nem is vettem gépkocsit. A karcagi toyotát egy barátom ajánlotta és így kerültem oda, amit nem bántam meg. Most úgy gondolom, hogy ha lecserélem a gépjárművem akkor csak ők lehetnek a partnereim a vásárlásban.
Ja egyébként egyszer kiégett egy biztosítékom, mert rosszul dugtam rá a futót. Mivel garanciális a kocsi és közelebb volt Szolnokra vittem be. Ott az egyik /fiatal Hering Úr/ főnökkel beszéltem aki mondta, hogy mivel miattam égett ki az a 20 Ft -os biztosíték nem cserélik ki ingyen, csak órabér+ biztosíték áron. Ezután kérdezgetett, hogy miért nem nálla vettem a gépkocsim, miért mentem Karcagra. Én elmondtam neki az igazat, de nem igazán lepte meg azt mondta, hogy abban az időben a hölgynek magánéleti problémái voltak. Tett még nállam egy közvélemény kutatást arról, hogy mikor szeretném cserélni a gépkocsim és tett a Karcagi szervízre egy-két negatív megjegyzést. Megegyeztünk, hogy ingyen kicserélteti a biztosítékom, ha hozzá hordom a kocsimat szervízbe és a legközelebbit is nálla veszem. Szerinte egy kisebb hiba volt Karcagra mennem. Persze eszem ágában sem volt hozzá járni, de megígértem, hogy ne nyúljon le.
A szolnoki szerelő rákötötte a gépkocsim a számítógépre és közölte, hogy biztosíték égett ki, amit én számítógép nélkül is tudtam. A biztosítékot a szerelő Úr rossz helyen kezdte el keresni. Van a motorházban egy műanyag biztosítéktartó amit ki akart nyitni, de sehogy sem tudta. Ekkor utánna nézett és látta, hogy rossz helyen kerste! Az igazi dobozt könnyen kinyitotta és kicserélte a biztosítékom. Mivel délután volt és nem voltak sokan a szalonban a Főnök Úr is ott állt és végignézte az esetet. Megnyugtatott, hogy azt a dobozt még egyik gépkocsiban sem kellett kinyitni ezért ott soha nem lehet hiba. H. duma volt.

Szerintem tehát a Toyota egy értelmes választás, csak meg kell gondolni, hogy kinél vásárolja az ember.

- Az ülések most kezdtek el nyiszorogni, ami zavaró és nem illik az autóhoz.

Toyota Road Service Karcag

Toyota Hering Szolnok

Fenntartási költség (9) Évjárat 2005
Megbízhatóság (9) Vezetett km 22000
Előző autója? Astra Classik 1.4 sedan Következő autója? Toyota Toyota és Toyota estleg Lexus, ha később jól megy
Verdikt (8.2/10)

Toyota Corolla 2002 (2002 - 2006)

"De srácok.. egy autó hogy tud elromlani?"

Corolla 1.4 Sol Wagon - 2005

2013.06.13 120000   -

13 és fél év tapasztalat

Corolla 1,4 Terra - 2006
2020.02.25 189000   -

192 lóval bevásárolni? Miért is ne!

Corolla 1.8 TS - 2002
2021.08.31 6700   -

4000-es fordulat felett csak a hátulja látható!!! :)

Corolla 1.4 Terra Ice - 2005
1999.11.30 13000   -