Autók » Toyota » Corolla (2002-2006)

Corolla 1,6 Vvti

Egyre jobban kedvelem!

Perverzül imádni nem tudom, de kedvelni igen, és azt egyre jobban.
Eleinte volt vele gondom, váltó nehezen kopott be, nyiszogott, viszont egyre jobban kezdem megszokni a hülyeségeit, és most már egészen szeretem, ismerem minden porcikáját! Összecsiszolódtunk. Úgy látszik ehhez legalább 2év és több mint 30000km szükséges!
Szóval a rossz tulajdonságai: nyiszog(szar magyar utak), dárga a szervíz, alig lehet elérni a kormányt, olyan magasan ülönk, mindíg a leglehetetlenebb dolgok mennek tönkre benne(CD, fedélzeti computer, kipufogó), rövid az üléspad, a végsebességét alíg lehet elérni és pályán sokat eszik(130nál 9-10liter) 15000km-ként kell szervízeltetni, annyi van belőle mint a nyüh és nagyon gagyi a zene benne.
És akkor a jó tulajdonságai: 110 lóhoz képest erős(a kis súlya miatt) és jól megy, bár 3000res fordulat alatt elég lomha, jó hangja van, veri a papírformákat (jobban gyorsul mint a gyári adat, jobban fogyaszt mint a gyári adat-kivéve pályán. A gyárilag megadott táv egy tankból 680km, én most mentem vele 810km-t és még mindíg bírja és nem volt tojás a gázpedál alatt. Ez 6 literes átlag, bár azért inkább a 7-7,5 a jellemző rá!
Összességében jó kis kocsi, de azért be nem vizelek tőle.
Még egy 20lóerő és egy komolyabb futómű elférne benne akkor az ár/érték aránya kiváló lenne, így viszont egy kicsit kevés ez 4millióért.

- - Komplett kipufogórendszer csere (garanciálisan) mert a középső dobban levált valami lamella és csak egyben lehet cserélni (mázli, mertha nem gariba cserélnék, a gyári több mint 300eft).
- - Komplett CD hi-fi fedélzeti computer csere mert néha meggárgyul (szintén szerencsére gariban).

Toyota Sakura - szó nélkül cserélnek mindent és nem bunkóznak ha bármi gond van a kocsival, korrekt kis szervíz, csak ajánlani tudom mindenkinek (a legtöbb Toyota szervíz szarik az emberre és az autóra elküldi és hárít hogy ez nem garis javítás). Ugyanakkor a kötelező szervíz aranyárban megy (15000km-es olajcsere 29000Ft, 30000km-es olaj-légszűrő és pollencsere 43000Ft - igaz nem szar olajat kapotta kocsi, de az 1800Ft-os olajat eladják szó nélkül 5300ért. Bár a Mercedesnél ugyaezt 8500ért adják...) és a hírdetőre kiírt árak a munka végére rendszerint megdrágulnak párszáz forinttal mivel azok már "régi kiírások" szerintük és "még nem jött meg az új ártábla". Ez azért kicsinyes egy kicsit, de javításban korrektek és még a kocsi mellett is ott lehet állni ha javítják (ezt sok helyen nem lehet).
Tehát ők azok akik javítani próbálják a Toyota presztizsét hazánkban!
Ha valaki hozzájuk akar menni, azért legalább egy héttel, de van hogy kettővel is be kell előtte jelentkezni, mert fullon vannak...

Toyota Rácz - hanyagolhatók, már azt hiszem meg is szüntek.
Toyota Monor - nem szívesen csinálnak nagyobb dolgot gariban.

Fenntartási költség (6) Évjárat 2004
Előző autója? Civic vti 160Le Következő autója? ki tudja, Subaru, Toyota, Honda, Mazda -csak japán legyen!
Verdikt (6.2/10)

Toyota Corolla 2002 (2002 - 2006)