Azt kaptam, amit vártam
A fontos dolgok:
Eddig megbízható , kényelmes, többezer kilométeres utakon, többek által tesztelve, elöl, is hátul is (lábnak is van elég hely). Jó minőségű belső tér kialakítás (nem csörög, nem zörög, a műanyagok az igényesebb fajtából valók, legalábbis a SOL felszereltségi szintnél). Az úttartása kiváló, jól kormányozható, nem fárasztó vezetni, a kilátás az autóból nekem hibátlan (B oszlop sem takar ki kritikus tereket, a tükrök jól állíthatók és a belső tükör is teljesen használható). A dízelmotor 2000-es fordulat felett (turbó bekapcsol) nagyon húz! Ekkor az 1.4-es dízel motor simán leadja egy 1.6-os benzines teljesítményét (ha nem többet).
Fogyasztás országúton (egy-két személlyel, sok előzéssel, 110-es tempó mellett) 5.5, városban 6.1, autópályán folymatos 160-as tempó mellett 3-4 emberrel, cuccokkal telepakolva: 6.3 liter (mindegyik értéket klímahasználattal együtt értem). Nekem ez kb 6-8 decivel több, mint amire eredeileg számítottam, de azért szerintem nem rossz.
Amikor először vezettem, olyan érzésem volt, mintha 10 éve ezzel az autóval járnék. A fék és a kupplung ott és úgy fog, ahogyan vártam, a gázadás egyenletes, a pedálok nem túlérzékenyek.
Egyetlen gond a váltó lassúsága (különösen hegyi utakon), és a kettes és hármas fokozatot elég figyelmesen kell váltani.
Apróbb dolgok:
Légbefúvó nyílások nem forgathatók el eléggé (sem fel/le, sem oldalirányban). A csomagtér rendszeresen 10 centivel rövidebb annál, mint amire szükség lenne. Digit klíma automata fokozatban csak szembe fúj. Esőérzékelős ablaktörlő nagy sebességnél néha túlzottan begyorsul. Az első lámpa magasság nem állítható elég magasra. A pohártartó mérete nem éppen ideális. Elég erőteljesen kell lecsapni a csomagtér ajtaját ahhoz, hogy zárni lehessen az autót (különben a nyitottnak érzékeli az érzékelő, holott rendesen le van csukva).
Összességében egy nem olcsó, de kiváló családi és kiránduló autó (kombi!), eddig abszolút nem bántam meg a választást.
- -
Emil Frey Magyarország Zugló Mogyoródi út. Korrekt, pontos, gyors tákékoztatás, egyeztetés és munka. felajánlanak olcsóbb opciókat is, nincs felesleges alkatrészcsere. Komoly gondom nem volt az autóval, ezért a szakmai felkészültségükről nem tudok érdemben nyilatkozni, de a csapat szimpatikus volt számomra.
Fenntartási költség | (9) | Évjárat | 2005 |
Előző autója? | Astra 1.4 F | Következő autója? | Toyota/Subaru |