Autók » Toyota » Corolla (2002-2006)

Corolla 1,4

Az autó jó, csak az utak rosszak

Mielőtt megvettem első autómat, egy kétéves Corollát, időnként a család Mazda 6-osát vezethettem, ami tényleg kiváló autó volt. Naívan azt hittem, hogy egy Corolla még magasabb színvonalat fog jelenteni, de ez azért nem így van, legalábbis a vezethetőség és a műanyag alkatrészek tekintetében.
A Corolla tényleg arról szól, amivel hirdetik is: soha semmi komoly gondunk nem volt vele. Nem egy sportautó, de mindig elsőre indul, normális közlekedéshez elég az ereje, kényelmesen beférünk, két emberrel pedig még a csomagoknak/szállítandó tárgyaknak is bőven jut hely. Én például a nyugodt vezetés híve vagyok, ezért többre becsülöm a megbízhatóságot és az állandó rendelkezésre állást a gyorsulási élménynél vagy a sportos kormánynál.

Amiben jónak találjuk:
- Kényelmes ülések
- Egyszerű, értelemszerű kezelőszervek
- Takarékosan vezethető (dugózás nélkül és 120 alatt maradva még nem mentünk 7 literes átlag fölé)
- Viszonylag tágas tér, bőséges tárolóhelyek
- 120 alatt csendes utastér

Ami nem tetszik:
- A magyar utakhoz túlságosan kemény futómű. A legkisebb úthibán sem csillapít semmit.
- Nyiszorgó műanyagok: a rádió hidegben rettentően nyikorog, amíg be nem melegszik az utastér. A váltó körül található műanyag elem is tud nyekeregni, valamint a két első ajtóból is jönnek a zajok, ha nem tükörsima az út
- Gyenge a tompított fény. Ezen sokat segítenek az emelt fényű izzók (tényleg ajánlom!), de azért csodára ezek sem képesek.

Összességében szeretjük az autót, mert nincs vele semmi igazi gond, a magyar utakhoz meg próbálunk hozzászokni.

- Tompított fényszórók izzói nem sokat bírnak, gyakran cserélem őket
- Középkonzol megvilágítása (izzók) kiment, szerviz megcsinálta

Toyota Super, Újpest - A kötelező szerviz óta nagyságrendekkel ócskább lett a váltó

Toyota Kovács - Maximálisan korrektek és segítőkészek

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Előző autója? Következő autója?
Verdikt (7.5/10)

Toyota Corolla 2002 (2002 - 2006)