Autók » Toyota » Corolla (2002-2006)

Corolla 1,4 HB

Aki AUTÓ-t akar, vegyen Corollát

Az autót ezév márciusában vettem, nem kevés keresgélést követően. A Corollák használtpiaca nagyon szűk, kb. 3-4 hónapig kellett várni és keresgélni, mert mindenképpen vizsonylag keveset futott itthoni üzembehelyezésű darabot szerettem volna, amit nem zúztak nagyon meg. Namost ezen opciók a legritkább esteben állnak együtt... De a türelem meghozta gyümölcsét és sikerült egy japánban gyártott Toyo-t kifogni, mely 36E km-t futott az Alföldön valamivel több, mint 3 év alatt... Ezután hozzám került és azóta napi használatban van hétvégénként 3-400 km megyünk vele. Így valami 19E-t mentem vele 7-8 hónap alatt. Eddig mindenféle gond nélkül...

Az 1,4 benzines tűrhetően mozgatja a kasztnit (benne engem és barátnőmet valamint a telepakolt csomagtartót:) ).
Bár általában kétszámjegyű főutakon használom oda a 110-es utazó nekem simán elég. 110 felett azonban nő a "motorhang" és a fogyasztás is, addig megelégszik 6 literrel százon.

A kiégett bal első égőt és a 45E-s olajcserét leszámítva eddig csak tankolni kellett, de többek közt ezért is esett a választás a Toyotára, hogy betartva a 15E-s szervízeket más okból ne látogassam a szerelőt.

Hibák: rossz úton "zörög" a bal hátsó ablak (lehet csak azért veszem észre, mert egyébként nagyon csendes a gép);
esős időben könnyen párásodó ablakok, (bár a klíma hamar lefújja);
a nyári hőségben a napon hagyva a műszerfal hajlamos nyikorogni;
néha nehezen veszi a hátramenetet;
vaskos a C- oszlop, tolatásban eléggé zavaró.

Amit kiemelnék: a fékek kivállóak,
nagyon csendes utastér,
az 1,4-es motorral korrekten lehet utazgatni, bár autópályán megnő az étvágya,
könnyen beállítható, jó tartású üléspozíció,
jól eltalált rugózás.

Aki AUTÓ-t akar, vegyen Corollát.

- Bal első izzó kiégett.

ismerős szaki - csak olajat kellett cserélnie...

Fenntartási költség (9) Évjárat 2003
Megbízhatóság (10) Vezetett km 19000
Előző autója? Következő autója? nem tudom még, de japán
Verdikt (8.2/10)

Toyota Corolla 2002 (2002 - 2006)