Autók » Toyota » Corolla (2002-2006)

Corolla Luna 1.4 VVTI

A megbízható szolid utitárs!

Másfél hónappal ezelőtt vettem át az új Toyota Corolla 1.4 vvti luna gépkocsimat, mostanáig 4000 kilómétert tettem meg vele. A vásárlás előtt én is itt néztem végig a különböző véleményeket(ami nagyon hasznos volt), amik elég végletessek voltak, főleg azok akik negatívan értékelték az autót.

Ezért én megpróbálok objektív lenni:
Az autó valóban nem versenyzésre született, a menetteljesítményei átlagossak, de ennél többet, egy ekkora benzines motortól nem is lehet elvárni, ezen a téren, hajszál pontossan azt nyújtja mint a kategóriatársai. A fogyasztása vegyes használat melett(fele város, fele autópálya) 6,5-7,5 liter között van, az én eddigi méréseim alapján(én nem taposom ki a lelkét), a fedélzeti computer adatai nem fedik a valóságot.
Az autóba beülve, valóban a minőség érezhető, ez elindulás után is megmarad, az autó nagyon kellemessen vezethető, kényelmessek az ülések, és a futómű is. A beltér kellemes, nem túl csicsás, engem a Golf IV-re emlékeztet egyszerűségével. Ami nem tetszik, hogy az optitron műszerfal nappal, felkapcsolt világításnál nem jól látható.
Mindent egybevéve az autó nagyon kellemes, és ebben a kategóriában szerintem az eggyik legjobb választás, jó ár/érték aránya, és elfogadható fenntartási költségei miatt. Kiváló társ a mindennapi autózásban, de azért komolyabb érzelmeket nem vált ki a tulajdonosából.

Chris

- Eddig semmilyen problémám nem volt az autóval.

Fenntartási költség (9) Évjárat 2006
Előző autója? 2 Következő autója? Biztos, hogy Toyota! :)
Verdikt (8.1/10)

Toyota Corolla 2002 (2002 - 2006)