A hűség kétoldalú
140000 km megtétele után erre cseréltem jól bevált 1,4-es wagonomat. Az első tapasztalataim az autóval kapcsolatosan:
motor: nem volt gondom az 1,4-essel de ebben ülve el kell ismernem kell a kasztniba az 1,6-os motor. A ~230.000.-Ft felár kibírható, az egyéb költségekben pedig nincs számottevő differencia (fogyasztás, biztosítás, adó). Sokkal rugalmasabb és csendesebb. Autópályán is lehet nyomni neki rendesen (~140-150km/h) mégis átlagfogyasztásban közel azonosra jön ki az 1,4-essel.
külső: ezzel nem foglalkozom, kicsit csinosabb a ráncfelvarrás miatt de alapvetően ugyanaz.
belső: Az új ráfutás védelemmel ellátott első ülések sokkal jobban tartanak az előzőhöz képest (bár lehet, hogy azt a 140 ezer alatt kicsit kicsücsültem :-D), az optiron műszerfal jópofa. Hasznos az elektrokromatikus tükör és a digit klima is csendesebb és jobban szabályozhatóbb a manuálisnál. Nem tudom ki, hogy van vele de engem az öv becsatolásra figyelmeztető csipogás rettentően idegesít. Ha megyek valahova úgyis becsatolom, de ez a szar akkor is csipog ha az udvarba odébb állok (ez amúgy mindegyik típustra jellemző nem csak a toyotára).
Persze tudom, hogy a kategóriában ez az egyik legrégebbi konstrukció, de a fenntartási költségei (szervíz, fogyasztás, biztosítás) nagyon alacsonyak. Számomra fontos volt, hogy olyan autó legyen amelyben vezérműláncos motor van, mert a szíjjal rossz tapasztalatok vannak a családban.
- H7 fogyasztó
Tsusho-Gyáli út,
15000 km: ~30.000.-Ft 30000 km: 50.000.-Ft 45000 km: 30.000.-Ft 60000 km: 58.000.-Ft.
Csak a kötelező cserék (olaj, szűrők)
Soroksári sufni szaki:
fékpofák (első-hátsó): 30.000.-Ft.
Fenntartási költség | (10) | Évjárat | 2006 |
Előző autója? | Corolla Wagon 1,4 terra | Következő autója? | természetesen toyota kombi |
Verdikt | (8.8/10) |