A Fekete Gyöngy
Első bejegyzés: 2008.június
2,5 hónapja használom a 4évesen 60ezer km futással vett 1,4-es benzines Corollámat.
Kiemelném a SOL felszereltséghez járó belső díszítéseket, pl. világos-szürkés középkonzol, bőrkormány. Az autó fekete színű, ami gyorsan koszolódik, de ha tiszta, akkor szerintem elegánssá és sportossá teszi az aránylag visszafogott corolla kasznit, és a legszebb autószín.
Az autót belsejét igényes belső anyagok jellemzik, nem a manapság megszokott műanyagdoboz feeling. Ülései számomra kényekmesek (180cm/85kg), helykínálatára sem lehet panasz, van elég tárolórekesz is. A szervókormány rásegítése nagyon kellemes, puhább, mint sok Ford-ban Opel-ben,VW-ben, de azért nem a Fiat City szervó túlzottsága jellemzi. A fék remekül adagolható, sosem volt problémám vele, szerintem nagyon eltalált.
Fogyasztás:
budapesti városi és külvárosi használatban rövid távokon hidegindításokkal (város, előváros, átlag Budapesti használat): 7,5liter.
Vidéki út során országúton 90-100Km/h-s tempónál 6 liter körül, pályán 130/140-nél 7,1- 7,4 liter körül fogyaszt kb.
Update 2008-11-19
7-8 hónapos használat, és 10 000km megtett út után nem csalódtam az autóban. Precíz, kényelmes, takarékos, szerethető autó. Nem is fogom eladni egy darabig!
- 60 000 km-es szerviz (olaj, lég-utastér szűrők, gyertyák, váltóolaj..) kb 55 000 Ft (2008-as ár)
- Késöbb cseréltettem az ékszijat, mert hajszálrepedések voltak rajta, meg a fékolajat kb 30 000Ft-ért, persze ez is márkaszerviz, gyári anyagok.
Toyota Buda Reálszisztéma
Fenntartási költség | (8) | Évjárat | 2004 |
Előző autója? | Astra F (gyakran Golf5) | Következő autója? | FordFocus3 (ami még nincs), új Mazda3 2009(?), Lancer 1,5 110Le 2008 |
Verdikt | (7.3/10) |