Autók » Toyota » Corolla (1997-2002)

Corolla 1.3sedan

Zöld villám

Nagyon jól gyorsul. Megbizható. Biztonságos. Összességében a fogyasztása is kedvez?nek mondható. Amikor megvettem, kicsit csunyácskának találtam. Mostmár hozzászoktam.

- Ki kellett cserélni egy biztositékot, ami a müszerfal egy részét megvilágitó ég?t szabályozott. Ki kellett cserélni a jobb hátsó tolatólámpa ég?jét. Ki kellett cseréltetnem a vezet? oldali ajtó hengerzárját. Majd nem sokkal kés?bb a teljes bal oldali müanyag ajtózárat, mert kotyogni kezdett a karosszériában és egy ajtókinyitásnál letörtem a müanyagrészt. Ezek a költségek kb 15000 forintba kerültek. Meg persze most más kulcs nyitja a vezet?oldali ajtót és más kulcs a többi zárat. A következ? hiba pedig akkor keletkezett, amikor elkezdett köhögni a motor. Gyorsitani csak ugy lehetett vele, mintha egy tojással a talpam alatt nyomnám a gázpedált. Eleinte azt hittem, hogy a gyertyával van a baj,ezért 7400 ft-ért vettem bele Bosch-t de amikor nem javult a menetteljesitménye és a gyorsulása az autónak elvittem a szakszervizbe. A hiba megoldása megtörtént. Nem ment a második henger rendesen. Kicserélték japán gyertyára a benne lev? német Bosch-t, valamint a második henger gyertyakábelét is. A javitás kb. 20 ezer forintot tett ki. Gyengének találom a hátsó rugókat, a szell?z?ventillátor teljesitménye is gyengécske, valamint az ajtózárak is lehetnének masszivabbak. A fogyasztása változó. Ha öregurasan vezetek, akkor 5.9-6.0 litert eszik. Ha viszont meg?rülök és nyomom a gázt, mint süket az ajtót / mondjuk tartósan 170 km/h felett megyek /, akkor 8.3 átlag is kijöhet.

Ju-Ko kft Nyirpazony
Korrektek voltak a szervizben.

Fenntartási költség (9) Évjárat 1999
Előző autója? Samara 1,5 sedan Következő autója? ha lehet?ségem lesz rá, akkor Toyota
Verdikt (7.8/10)

Toyota Corolla 1997 (1997 - 2000)